сряда, 12 април 2017 г.

Агнешки котлет с чипс от моркови, артишок и пастет от нахут


Агнешките котлети могат да се изчистят много добре по костите, за перфектен вид, но аз предпочетох да не се лишавам от вкусното месце и го оставих. Рецептата не е сложна за изпълнение, просто визията е малко по-артистична.


——————————————————————————————————————————————————————————————————————
Продукти:
*за 2 порции

4 бр. агнешки котлети
микс от пипер(черен,бял,зелен, червен)
морска сол
зехтин

пастет от нахут:
1 малка консерва нахут(400 гр)
зехтин, около 50 мл
сол
щипка кимион
скилидка чесън

чипс от моркови:
1 - 2 моркова
зехтин

допълнително:
грилован артишок от консерва в зехтин


Приготвяне:
За пастета: Нахута се отцежда от водата и се пасира заедно с чесъна и зехтина. Овкусява се със солта и подправките.

За чипса: Морковите се остъргват, след което се нарязват на тънки филийки с помощта на белачка за зеленчуци. Мариноват се добре в зехтин и се пекат на загрят незалепващ тиган.

За котлетите: Мариноват се в зехтина и подправките и се пекат от двете страни на загрят тиган с незалепващо покритие(може на скара,плоча, грил тиган, барбекю).

Котлета се поднася с пастета от нахут, чипса от моркови и маринованият в зехтин артишок.




——————————————————————————————————————————————————————————————————————


Няма коментари:

Публикуване на коментар