събота, 29 юли 2017 г.

Английска закуска


Класическата английска закуска включва сварен боб, пържени/ печени бекон, наденички, яйца, домати и препечен хляб. Често в нея се включват и хаш браунс и черен или бял пудинг.




Английска закуска



Продукти:
за всяка порция:
  • 2 с.л. сварен червен боб от консерва
  • 1-2 гъби Печурки, пресни или от консерва
  • 1 тънка филийка пушен бекон
  • 2 филийки хляб
  • 1 резен домат
  • 2 малки сурови наденички
  • 1 или 2 яйца
*Използвам следните продукти: Печурки от консерва на Бондюел, Червен фасул от консерва на Бондюел, Варено-пушен свински бекон плочка слайс на Деликатес Житница, Банско карначе на Интермес, домати от градината на мама и яйца от свободни кокошки:).



Приготвяне:

Гъбите ако са цели се нарязват на филийки.
Всички продукти (освен фасула) се пекат на загрят леко намаслен тиган с незалепващо покритие.
Хлябът се пече в тостер или в същият тиган.
Поднасят се в чиния, по желание с чай или кафе.

1 коментар:

  1. Кате,
    почти същата е закуската и в Германия затова когато имам гости лятото и аз правя такива закуски.Не съм използвала червен боб до сега.Но германците обичат да си хапват доста обилно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване