Страници

Вятърни мелници и една бърза торта


Уикенда наближава, а с него и желанието за нещо любимо, интересно, различно... За любителите на разходките и природата - дестинации много, но днес ще ви споделя за една, която открих скоро - Хидропарк "Вятърните мелници", съвсем близо до София, на около 20 км, в началото на Горна Малина.
Често гледам предавания за туризъм, като Дестинация България, Златна мисия и др. и веднъж дестинацията беше именно тази.
Стори ми се приказно красиво, но вярвайте ми, на живо е нещо уникално. Та освен мен, впечатлен беше е малкият ми син, който реши, че корабът, показан по телевизията има нужда от Капитан:).
И така един ден и ние го посетихме.
Очаровани бяхме от обслужването, от посрещането, с усмивка.
Тишината и спокойствието се усещаха дори пред оградата, а когато прекрачихме прага, вече бях попаднала в поредната приказка.


Хидропаркът представлява комплекс от Езеро за спортен риболов, басейни, къщи за гости, беседки, ресторант, бирария, детски кътове, уютна обстановка, много зеленина, зоокът, редица забавления и атракции - АТВ, пейнтбол, разходка с хеликоптер и др. Повече информация може да видите на сайта на Хидропарка: http://melnicite.bg/
А ето и разходката в снимки:
















































Тъй като си харесваме домашните сладкиши, а лятото не се завъртаме за дълго около фурната ще ви споделя идея за една много вкусна торта, която направи майката на Големият Бонбон.


Вкусна, лесна и бърза торта

Продукти:
Блатове какао
компот от кайсии
Крем без варене шоколад
Крем за сладкиши ванилия

кокосови стърготини и шоколад за поръсване

Прясно мляко за приготвяне на кремовете



Приготвяне:
Направете кремовете според указанията на опаковката.
В тава поставете първият блат и го сиропирайте със сока от компота.
Намажете от единият крем.
Поставете втори блат и сиропирайте, намажете от вторият крем.
Покрийте с крем по избор и настържете шоколад и поръсете кокосови стърготини.
Покрийте с алуминиево или прозрачно фолио и приберете в хладилник за няколко часа.

Прекрасен уикенд ви пожелавам, а и нека целият август да е такъв - релаксиращ, зареждащ и вдъхновяващ!





12 коментара:

  1. Мястото е приказно красиво и ти благодаря, че го показа, Катенце. Не бях чувала за него, докато не видях снимките ти във ФБ и не се разрових допълнително :) Наистина си струва да се види и се надявам скоро да ми се случи :) Тортата е от най-лесните и вкусни :) Поздрави, прегръдки и пожелание за хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, страхотно местенце ни показваш!Много красиво и необичайно.Поздрави на майката на големия бонбон за бързата и вкусна торта!Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Това место,тези мелници,дребните-изпипани детайли ме накараха да мисля ,че съм в приказка..........А за тортата мога само да кажа,че си пролича от къде генно си се захранила със стил и усет към храната...:)))))Прекрасен десерт!Прегръдки,Кате:))

    ОтговорИзтриване
  4. Кате, дори не знаех, че съществува такова място в България. Приказни снимки, бонбон, а тортичката е великолепна. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Първо помислих, че ще е виртуална разходка из Холандия. Нали са страната на вятърните мелници. Приказно място! С огромно удоволствие ще го посетим и мисля, че това място съчетава изискванията на всеки член от семейството ми.
    Не пропускай и друг път да ни разхождаш из такива красиви места, Кате!
    Уф, толкова се захласнах по красотите, че съвсем забравих вкусната тортичка. Лесни и мързеливи рецепти най ги обичам в жегите.

    ОтговорИзтриване
  6. Аз също като Нина мислех, че ще ни разходиш из Холандия :) А то имало такова прекрасно място и у нас! Радвам се че ни запозна с него!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Отплеснах се! Тортичката е точно по моя вкус - бърза, вкусна и лесна! :)

      Изтриване
  7. Ако знаеш откога им се каняя..... И всеки ден минавайки покрай една тяхна рекламка на Симеоновско шосе, си задавам въпроса: Какво става? На Бонбон отдавна му пратих кремче, защо не отива до там?;) Радвам се, че получих отзиви от първа ръка. Благодаря, Бонбон! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  8. Кате, идилия направо... А тортата е чудна, с удоволствие бих си хапнала.
    Прекрасен уикенд и на теб! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Много красиво място, което ще посетя при възможност! С удоволствиие бих хапнала от тортата след такава разходка!

    ОтговорИзтриване
  10. Кате, голяма красота ни показваш отново, не се спря опана си :))
    А тортата е ве ли ко леп на!
    Поздрави от морето!

    ОтговорИзтриване
  11. Красота!!!!
    Нека да има все повече такива места!!!
    Взимам си парче тортичка и те прегръщам !

    ОтговорИзтриване