Страници

Приказната църква на Хундертвасер


Преди няколко месеца минавахме случайно от там и погледа ми бе привлечен от колоритността на църквата. Като излязла от приказка, по-точно от приказката на Хундертвасер, така си помислих и не сбърках. Разгледахме я набързо, направих няколко снимки с телефона, но си обещах, че ще се върна и ето ме отново.
Освен богатството и разнообразието на формите и цветовете, другото което ме привлича в неговото творчество е замисълът, който вгражда в проектите си.
Около църквата има 12 порти, които символизират основни култури и религии - в знак на толерантност. Камбанарията всъщност е часовниковата кула, с часовници от всички страни. В екстериорът пък са изобразени различни символи, някои от които доста странни, а на покрива пък има цветни кръгове.

Ето я и нея:
7 коментара:

 1. Приказказно е Кате! Много интересно и живописно. Снимките са чудесни! Цветна и прекрасна седмица, мила!

  ОтговорИзтриване
 2. Харесвам цветните лудории на Хундертвасер, виждала съм тези главно из Австрия, но не и тази църква....много ми хареса и на мен.
  С цветна усмивка
  М

  ОтговорИзтриване
 3. Красота, Кате, красота! Толкова е цветно и красиво!
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 4. Наистина много колоритно и интересно!

  ОтговорИзтриване
 5. Много различна! Дори и закачлива, колкото и да не се вписва това прилагателно за църква.Благодаря, че ми я показа!

  ОтговорИзтриване
 6. И аз споделям мнението на Нати - много е различна тази църква.Много интересна архитектура и колоритно и цветно изпълнение на детайлите.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
 7. Много е красива, Кате, наистина приказна! Поздрави!

  ОтговорИзтриване