понеделник, 16 май 2016 г.

Tweed Run, Грац


Идеята за тази класическа велообиколка се ражда в Лондон. Изпълнява се и в други градове по света, а ние наблюдавахме с интерес в Грац. Организаторите тук са Томас Посод и Майкъл Зибенхофер.
Характерни за участниците са ретро велосипедите, както и тематичното облекло, в стар английски стил. Пренесохме се назад в годините, а дори и Ицко каза, че всичко това му прилича на откъс от "Титаник". М да, стилът бе точно такъв.
След уговорената среща сутринта, участниците поеха по улиците на Грац, в определен маршрут и с паузи за снимки. Абсолютна атракция и невероятно преживяване както за тях самите, така и за нас, зрителите.
Надявам се с моите снимки да успея да ви пренеса дори и за кратко там.9 коментара:

 1. Интересно събитие, весело и колоритно! Не бях чувала за него, Кате, а до скоро често посещавах Грац.
  Обаче ми липсвате на снимките с Ицко! :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ирме, не ти ли стигаме във Фейсбук, ми и тук да се показваме. Е, понякога само:))) Иначе не ме ли видя с велосипед и карирана ризка?:) Поздрави!

   Изтриване
 2. Кате,
  преди години родителите ми посещавайки Холандия говореха за подобни събития, които са видяли там.Страхотна изява и организация и страхотни снимки.Насладих се с удоволствие.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Да, Ели, толкова интересни неща се случват тук. И най-странното е, че се чудя къде да отида първо, а не ми се иска да пропусна нещо:)))Поздрави и от мен!

   Изтриване
 3. Здравейте, с интерес следя блога Ви и различните инициативи в Грац винаги ме карат да се усмихна. Днес обаче се усмихнах още по-широко, защото в неделя в Борисовата градина бях свидетел на подобна велообиколка. Красиви хора с красиви ретро дрехи, обикаляйки спокойно и усмихнато, насочваха вниманието към себе си с леко позвъняване. Не бяха толкова много, колкото в Грац, но оперделено ме изненадаха приятно с инициативата си.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много благодаря за вдъхновяващите думи! Радвам се, че Ви харесват моите публикации. Напоследък пиша често за Грац, просто защото в момента живея тук, но винаги и с удоволствие съм писала и за българските инициативи и празници. Винаги когато съм имала възможност съм присъствала на тях. Страхотно е това, което споделяте, представям си колко интересно е било, още повече, че в България събития от този род са рядкост. Поздрави!

   Изтриване
 4. Много яко:))
  Леле, не съм се качвала на велосипед от 8 клас сигурно:))

  ОтговорИзтриване