Страници

От Коледната пекарна: Коледни шишарки


Всеки месец има своите забележителни черти, харесвам ги всичките:). В началото на най-празничният месец от годината сме. Наситен с прекрасни емоции с любимите ни хора, уют, топлина, красота, вкусни домашни сладкиши, весели празнични вечери, забавни игри и разходки, смях и забавления. Пожелавам на всички да е точно такъв!
Въпреки, че тези сладки не се пекат, ние откриваме Коледната пекарна точно с тях, защото носят празничен заряд, събуждат Коледно настроение и са много лесни за приготвяне. В интернет има много варианти, ето един и от мен:)




Коледни шишарки, по идея от интернет

Уточнявам, че точни количества няма, всичко е условно. Какви бисквити, масло, маргарин, мляко, какао ще се използват няма никакво значение. Основата е като за скалички и трюфел бонбони, идеята е консистенцията да е добра за моделиране. Листенцата са от зърнена закуска шоко чипс, но може да се използват филирани бадеми или друго.



Продукти:
1 пакет бисквити, по избор
1 с.л. смлени орехи(може и без)
3 пълни с.л. краве масло
прясно мляко( за да се регулира гъстотата на сместа)
Нескуик какао на прах( може и без)
Зърнена закуска тип Шоко чипс


Приготвяне:
Всички продукти (без зърнената закуска) се смилат в блендер. Сместа се меси добре и се регулира с прясното мляко, докато стане подходяща за моделиране. От нея се взима по малко и в длан се притиска да се получи форма на конус (като скаличка). Подреждат се изправени върху хартия за печене. В долната дебела част започват да се набождат листенцата от шоко чипс, имитирайки листенца на шишарка и така се продължава, докато се набоде целият стълб. Шишарките са готови и могат да се съхраняват в хладилник или да се консумират веднага. Поръсват се с пудра захар.



Ето тази полях с разтопен шоколад.




Ето тук може да видите чудесната идея за торта с шишарки на Нати.

А това пък е прекрасната "Торта венец от шишарки" на Веси.



11 коментара:

  1. Кате, прекрасна идея! Веднага я включвам и в нашата пекарна:) !
    Много целувки и вълшебен декември!

    ОтговорИзтриване
  2. Ама като истински са! Приликата е 100%това! Браво за идеята! Невероятна си!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Уникална идея, аз дори не я бях срещала до сега. Докато не прочетох как се правят до последно се чудих как си успяла да залепиш така зърнената закуска :))) Идеално е за приготвяне заедно с децата !
    Весели празници

    ОтговорИзтриване
  4. Вълшебница! Прекрасни са тези шишарчици. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, искаш да кажеш, че тия шишарки се ядат, егати, ама те като истински?? Страхотни са! Завиждам ти, че си винаги неуморна и пълна с идеи!
    Желая топли и уютни дни, в подготовка за Коледа!
    М

    ОтговорИзтриване
  6. Радвам се, че ви харесаха в мое изпълнение! Наистина са като истински. Ицко като се върна от училище, точно ги снимах и той ми каза: " Ии, мамо, много хубаво си си декорирала с тези шишарки" Дори и той ги помисли за истински. Ефектни са и са много вкусни, а и бързи за изпълнение. Поздрави и празничен декември ви желая!

    ОтговорИзтриване
  7. Кате,
    тава ще са сладките , които и аз ще приготвя за Коледа.Толкова лесни, а изглеждат прекрасно.Наистина са като истински.Даже тази с шоколада ми допадна, не мога да праценя коя е най - красива.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  8. Realmente creí que eran verdaderos conos de pino,es adorable tu receta de Navidad me gustó,abrazos.

    ОтговорИзтриване
  9. Много, много отдавна не съм посещавала прекрасния ти блог, за което искрено се извинявам. Сега имам време и ще наваксам.
    Шишарките са уникални. Ще се възползвам от идеята. Надявам се, че ще ми разрешиш.
    Ще следя внимателно подготовката ти за Коледа.
    Поздрави.

    ОтговорИзтриване
  10. Красотата извира от твоя блог и талантливите ти ръце, Кате!
    Впечатляващ старт на коледната подготовка - много ефектни шишарки и аранжировка с клонки;
    Дестинации, пекарна, работилница... какво ли още следва - очаквам с нетърпение.
    Благодаря за чудесните идеи и удоволствието, страхотна си!

    ОтговорИзтриване
  11. Страхотни са, Кате!
    Да се включа и аз с миналогодишната торта за зетя:))http://do-kalisto.blogspot.bg/2015/12/blog-post_27.html , а тази година, ако имам време(шанс 1:100000000000000000000) ще спретна пак:))

    ОтговорИзтриване