четвъртък, 19 януари 2017 г.

Тест в блога: Авокадово олио на ALEXANDRIA


Преди време от ALEXANDRIA се свързаха с мен, за да тествам техен продукт, а именно Авокадово олио и с молба да споделя реалните си впечатления, каквито и да са те. Не бих си и позволила да заблуждавам с фалшиви препоръки, тъй като този блог е преди всичко източник на информация за мен и близките ми.

Авокадово олио съм използвала в предишни мои рецепти: Талятели с цветен карфиол и авокадово олио, Печени зеленчуци с меден дресинг, Аспержи с авокадово олио, но не съм споделяла впечатленията си относно самият продукт.
За да дам възможно най-обстойна оценка сега и на база предишните ми наблюдения, реших да приготвя няколко ястия, със и без термична обработка. Според мен авокадовото олио има голямо сходство с качественият зехтин.
За всички, които са заинтересовани от продукта, могат да открият повече информация тук.



Директна консумация
Приложение в салата. За всякакви салати: зеленолистни, домати, краставици и т.н. Освен здравословните качества, вкусовите също са много добри. Тази салата е микс зеленолистни с авокадо, пармезан, соев сос и Авокадово олио.




Термична обработка


Пържени тиквички:
Авокадовото масло е с една от най-високите точки на димене сред растителните мазнини, което го прави изключително подходящо за пържене. Обожавам да пържа със зехтин, вече и авокадово олио. Просто храната приготвена по този начин, с такава мазнина придобива една изключителна хрупкавост отвън, мазнината също не навлиза в продукта, а остава отвън. За здравословно и вкусно готвене е много добър избор. Тиквичките са леко посолени, потопени в брашно и изпържени в авокадово олио.



Печени сладки картофи на фурна

Тук отново ще направя сравнение със зехтина. Печените зеленчуци на фурна са едни от любимите ми. Определено авокадовото олио е доста добър другар на тези картофки, а със сигурност и на всякакви други кореноплодни и други зеленчуци. Тези са изпечени със сол, риган и авокадово олио.


 


Печени цветни моркови на фурна
Авокадовото олио придава и един много приятен вкус на зеленчуците. С морковите също си пасна чудесно.
Приготвят се като морковите се остъргват, ако са едри се разрязват на 2 или 4 по дължина. Подреждат се в тава, желателно е да не се натрупват. Поливат се с авокадово олио, посоляват се и се поръсват с черен пипер. Между тях се поставят няколко скилидки чесън. Пекат се във фурна на 190 градуса, до готовност.

 


 



На финал мога да обобщя, че Авокадовото олио на ALEXANDRIA е един здравословен и полезен продукт, който освен тези си качества притежава и много добри кулинарни. Благодаря на ALEXANDRIA, че направиха храната ни по-здравословна и вкусна!

1 коментар:

  1. Изглеждат страхотно всички ястия, Кате! Ще го потърся. Поздрави!

    ОтговорИзтриване