Страници

С вкус и аромат на празници и зима


Честита Нова 2017 година! Да сме живи и здрави! Нека 2017 бъде една добра година, нека запази и умножи всичко най-добро от старите години, лошото да остане в миналите години и нека донесе само прекрасни моменти, сбъднати мечти и много успехи! За много години!Дните около празниците при нас бяха доста интензивни, пътувахме, видяхме се с близките си, за съжаление и боледувахме, но важното е, че вече всичко е ок. Понеже обичам да пазя хубави спомени и се старая по възможност да съм положителен човек, по тази причина няма да навлизам в подробности:).
Между всичките тези приключения събрахме сили и приготвихме празничните трапези, макар и не точно както планирахме. Въпреки всичко обаче съм щастлива от факта, че бях с най-близките си хора. Постепенно силите ни вече се завръщат и преди да се е изтърколил Януари, споделям моменти и храна от зимните празници.

Бъдни вечер и трапезата, приготвена от мама:


  

Коледната капама на моята свекърва, приготвена от телешко филе, свински бут, свински ребърца, пилешки бутчета, кайма и суджук:


Бейлис тортата за РД на Иван. При преместването формата леко се развали, но както каза рожденика, това е наклонената кула в Пиза:).

 

Ястията от Новогодишната ни трапеза: Пълнен заек, питка, грис хайвер, баница с късмети, приготвени от мама и руска салата, Снежанка, коктейл от раци, разядка с извара и пиперки традиционното новогодишно Тирамису и баклава, от мен. Освен това имаше и мезета, плодове и ядки.Баклавата е по тази рецепта, декорирана с орехи и златен сладкарски прашец.

 


Бейлис Тирамису, по рецепта за Тирамису, но бишкотите са напоени с Бейлис и прясно мляко. Декорацията от захарни диаманти, златен прашец и златни люспички ( сладкарски).  С пожелания за прекрасен месец януари!

9 коментара:

 1. За много години, Кате!
  Да сте здрави и щастливи!
  Чудесна трапеза ни показваш, както винаги!
  Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 2. Прекрасен януари и на теб,Кате,! И здрава 2017 за теб и семейството ти! Усмихната,щастлива,успешна!

  ОтговорИзтриване
 3. Честита нова година! Да е здрава и успешна за теб и семейството ти!
  Трапезата е без коментар-разкошна както винаги, а бейлис рецептите особено много ми харесаха :)

  ОтговорИзтриване
 4. За много години Кате! Здраве и мир, благодат в семейството ! Чудесна, типично българска традиционна трапеза.Красиво и елегантно поднесена.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
 5. Прекрасен старт на Новата 2017 година, Кате,
  и нека ви радва със здраве, успехи и вдъхновение, много радост и щастливи дни!
  Разкошна празнична трапеза, чудесни предложения и твоят чаровник е невероятен, както винаги!

  ОтговорИзтриване
 6. За много години, Кате! Да е здраве и благодат през цялата година!

  ОтговорИзтриване
 7. За много години, Кате! Чудни вкусотии! Бъдете живи и здрави!

  ОтговорИзтриване
 8. За много години, Катюшка!
  Много уютни празници са били - с близките ви хора!
  Бъдете здрави Катенце, никакви болести!

  ОтговорИзтриване
 9. Дано всичките болежки останат в старата година, а 2017-та да изпълните с доволство и усмивки, да сте здрави всички и да забравите пътя към аптеката! Повече пътешествия, повече успехи ви желая и понеже децата ни са най-важното в живота, нека се гордеете повече вие с тях, отколкото те с вас! Да ви е все така красива и пълна масата, домът и портфейла! :)
  Прегръдки!

  ОтговорИзтриване