сряда, 25 януари 2017 г.

Готвене с TEFAL ACTIFRY: Пържените кюфтенца на Ицко


В първата публикация от серията, споменах, че УРЕДА ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ГОТВЕНЕ TEFAL ACTIFRY EXPRESS XL SNACKING AH9518 е подходящ за използване и от деца, разбира се винаги трябва да има наблюдение, от страна на възрастен.

Към #FavouriteTefalTalents екипа и предизвикателството на "Тефал" и Лора и Стоян от "Бон Апети" се присъединява и Ицко и като такъв ще ни демонстрира лесната експлоатация, безопасността и не на последно място вкусният резултат от готвенето с този уред.

С Всички Tefal таланти може да се запознаете на www.bonapeti.bg/tefal, а сега ще споделя как се справи едно 8 годишно дете в кухнята.
Каймата за кюфтенцата всеки може да овкуси и приготви по любимият си начин. В тази са добавени ситно нарязан лук(и моето единствено участие в рецептата;)), подправки - сол, черен пипер, чубрица, червен пипер, яйце, прясно мляко и галета. След като каймата се омеси добре, от нея се оформят кюфтенца и се овалват в брашно.Подреждат се върху решетъчната кошница, поливат се равномерно с 1 мер.л. зехтин.
Капака на уреда се затваря, той се включва и кюфтенцата се пържат между 20-30 минути, зависи от големината им, както и от вкуса.


Казах ви, че са чудесни, вкусни, хрупкави отвън и сочни отвътре. На уреда пиша поредната шестица, на Ицко с плюс. С правилните уреди и желание всеки може да готви.


Това е:) Бързо, лесно и чудесно.

1 коментар:

  1. Страхотни са, Кате! Не знам за уреда, но щом са от малки ръчички са още по-сладки!

    ОтговорИзтриване