понеделник, 16 януари 2017 г.

Предизвикателството "Тефал" и Тиган TEFAL TALENT PRO FRYPAN 26CM


Като част от екипа на #FavouriteTefalTalents и кампанията на "Тефал" и Лора и Стоян от "Бон Апети" днес споделям впечатления от теста за Тиган TEFAL TALENT PRO FRYPAN 26CM.
Първата публикация от серията, с теста на УРЕД ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ГОТВЕНЕ TEFAL ACTIFRY EXPRESS XL SNACKING AH9518 може да видите в линка.
Както вече споменах и преди, познавам уреди и съдове за готвене на Тефал отблизо. Тиганите при мен издържат доста години, въпреки интензивното им ползване;). Покритието им все още е ненаранено, вярвам че за това голяма роля играят освен качеството, добрата поддръжка и използваните прибори( силиконови и дървени шпатули, щипки и т.н.). Относно издръжливостта на този, за мен е сигурно, че е добър поне колкото предишните, че и повече.
Готвене с TEFAL TALENT PRO FRYPAN 26CM
Харесвам дизайна и функционалността му. Впечатлена съм от стабилността му, в частност на по-дебелото дъно. Покритието TITANIUM EXCELLENCE се различава значително на вид, предполагам и по състав от покритието на тиганите, които познавам аз. Топлинният индикатор THERMO-SPOT играе ролята на добър помощник и светва в червено, когато температурата на тигана е най-подходяща за готвене.
Реших да тествам именно незалепващите му качества и приготвих нещо като мешана скара. Всичко се случва точно както и на скарата, избират се зеленчуци и месо, мариноват се и се пекат от всички страни на загрят тиган. В началото котлона е на силна степен, след което се намалява, просто не е нужно да се работи на високи обороти:).
Изпекох свинска пържола, пилешко шишче, тиквички и пиперки, мариновани в зехтин, а месото в зехтин и лимонов сок. Друга мазнина в тигана не съм добавяла.
Ефекта на печенето е като на плоча и на грил тиган.
Почистването е лесно. След като няма залепнали елементи от храна, измиването е бързо и лесно.

Принципно в тази публикация е напълно достатъчно да напиша и само две думи: Впечатлена съм. Общо взето всички сме използвали тигани, знаем как се работи с тях, така че няма нужда да се правя на учител. За мен в случая беше важно какъв вкус ще има приготвеното ястие, качеството, както и поддръжката на този съд и му врътвам една голяма шестица:).

3 коментара:

 1. Кате, от твоите ръце излизат все вкусни неща - с тефал или без тефал....Знаеш, че ти се радвам максимално!
  поздрави
  М

  ОтговорИзтриване
 2. Много точно го е казала, Мария ...
  с тефал или без тефал от твоите ръце излизат прекрасни неща, Кате!
  Съдовете са страхотни, страхотна си и ти - голяма шестица и за теб:)

  ОтговорИзтриване