Страници

Излюпващи се пиленца от сварени яйца


Тези пиленца са чудесен начин да се оползотворят останалите след Великден боядисани яйца, с тях може да се декорира и салата на самият празник, подходящи са и за други празници, или просто пък за да внесат настроение в ежедневното меню. Аз си декорирах салатата с тях. По желание предварително сварените яйца могат да се оцветят с цвекло, по тази технология.

Открих идеята при Бет, от Hungryhappenings.com . Много весело, много забавно предложение, благодаря, Бет!


Излюпващи се пиленца от сварени яйца

Продукти:
Твърдо сварени яйца (може и боядисани Великденски)
Моркови
Приготвяне:
Яйцата се белят. Част от морковите се нарязват на кръгчета, след това на половинки и от тях се оформят долната част на крачетата. С клечка за зъби се прави малък отвор, в който да се пъхне дългата част на крачето. От другата част на морковите се изрязват филийки, след което се нарязват на лентички, за горната част на крачетата. Може в края, където влиза в ходилото, да се заострят. Сглобените крачета се пъхат в по-тъпата част на яйцето. По желание горната част може да се изреже като се имитара отваряне на черупка.6 коментара:

 1. Кате, много настроение лъха от тези пиленца, които задължително ще направя, децата много ще им се зарадват. Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 2. Все още не съм боядисвала яйца за Великден Кате.Но ще се възползвам от идеята за тази чудесна декорация.Великолепно и много красиво се получава.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
 3. Много весела идея,Кате! Благодаря!

  ОтговорИзтриване
 4. Обичам такива идеи - много сладурско предложение, Кате!
  Разкошни снимки и не само в кухнята,
  поздравления за теб, прекрасна пролет и светли празници!

  ОтговорИзтриване
 5. Страхотни са, Кате! Бонбончета направо :) Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 6. Супер чаровна идея, Кате!
  Браво!

  ОтговорИзтриване