четвъртък, 3 август 2017 г.

Тест в блога: Продуктите на "Spicentice"


Въпреки, че блога ми е изпълнен с рецепти от световните кухни, в категория Индийска е само една. Не, че не я харесвам, напротив. Просто за да се получи ястието с онзи типичен индийски аромат и вкус са му нужни характерните подправки. Точно по тази причина отлагах и направата на Къри, за което големият ми син намекваше от доста време :).
Когато от "Spicentice" се свързаха с мен, за да избера продукт за тест, сериозно ме затрудниха. Сред разнообразието от селектирани подправки, пакети и всичко необходимо за едно кулинарно пътешествие, трябваше да избера два пакета, аз исках да опитам от всичко... Все пак изборът ми се спря на Къри и Ориз пилаф.
Преди да продължа с теста и впечатлението ми ще благодаря на Михаела, от "EYEWORX" и "Spicentice" за възможността да опитам тези чудесни продукти!

Опаковка


Магията на подправките идва още с визията. Грижливо опаковани, стилен дизайн, загатващ за качествен продукт.Съдържание


Всеки пакет е придружен със списък за продукти, необходими за приготвяне на ястието, както и с рецепта, обяснена много добре.
В основният комплект се съдържат няколко по-малки надписани пакета със селектирани билки и подправки:
за Къри с пиле и кориандър: семена кимион, млян кориандър, млян кимион, сладък червен пипер, чили на прах, канела Cassia Bark, кардамон, черен пипер на зърна, Гарам Масала (мляна цейлонска канела, млян черен пипер, млян карамфил, млян кардамон).
за ориз Пилаф: басмати ориз, семена кимион, чили на прах, канела Cassia Bark, сладък червен пипер, куркума, кардамон, черен пипер на зърна.

Времето за приготвяне на двете ястия заедно с подготовката е за около 1 час, ако работите на два котлона. Поотделно това би отнело около 1 час за Къри и 30 минути за ориз Пилаф.
В процес на готвене е описан редът на поставяне на пакети 1, 2 и т.н.
Подробна рецепта за приготвянето няма да пиша, тъй като като вече споменах, че тя се намира в опаковката.


Ароматни и вкусови качества


Ароматът и вкусът на подправките се усещат още при подготовката на ястието. А по време на готвене в кухнята ухае много апетитно.


Подправките притежават качеството, което много ценя, а именно с всяка лъжица от приготвеното с тях ястие пренасят в кулинарно пътешествие. И двете ястия са с традиционен и подчертан аромат. Вкусът е автентичен. Количеството е достатъчно за приготвяне на ястие за 4-членно семейство.


В заключение ще напиша, че Продуктите на Spicentice, които тествах са изключителни. Не бих се поколебала да поръчам от всички останали в каталога им, както и да ги използвам за своите кулинарни пътешествия.


1 коментар:

  1. Кате,
    чудесни ястия са се получили.Качеството е от изключително важно значение.Разгледах сайта, има много интересни ястия и подправки главно от индийската кухня.Благодаря за предоставената информация.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване