Страници

♥ Св. Валентин 2019 ♥ / Valentine's Day


Едно от най-ценните неща в празниците е, че събира всички близки заедно, а храната е неизменна част от един такъв ден. Според възможностите и желанието на всеки ястията може да са от различно естество, но не това е важното. Много по-важно е, това което се влага в нейното приготвяне, в желанието да изненадаме и донесем радост на близките си и хората, които обичаме и да намираме смисъл да го правим.А Любовта си заслужава да се отпразнува…



Харесва ми да внасям разнообразие в кухнята и различните теми са чудесен повод това да се случва по-често. Ето например сега темата е Любов. Съвсем не е задължително храната да е във формата на сърчица, дори декорациите може да не са такива. Всеки има различни усещания за това, как би изглеждало едно такова парти.
Декорацията на моето е с акценти от “Красавицата и звяра”, допълват я дребни бонбони във формата на сърца, Бретцели-солети в същата форма, тематичното влюбено мече на “Линд”, “Рафаело” в бутилка с писмо и блестящи сърчица.


Закуска с тематична шоколадова декорация: Пшенични пуканки(Weizen Bips), Йогурт, Овесени ядки, Топинг от сушени малини, чиа и кокос, Шоколадово-лешников крем на “Алнатура”, Ягоди в Линд 70 % и шоколадови надписи от Линд 70 %.


Предястия:
Сърце от натурална Филаделфия( или крема сирене) смес със сирене и копър, декорирано с фино нарязани репички.
Хапки в лъжички с Филаделфия, пушена сьомга и авокадо.
Ягоди със синьо сирене.




Пица
По-точно 4 различни пици:). Децата направиха своите с пълнозърнесто брашно, моцарела, доматен сос на “Mutti” и риган. Моята е сходна, но с бяло брашно, гъби и във формата на сърце. Най-голямата Пица, с богат набор от сирена е на съпругът ми.



Десертът е от няколко вида бонбони(Слабост са ми:).
Трюфели с 200 гр лешници, около 300 гр смес от сушени плодове, предварително накиснати и отцедени в ром: фурми, стафиди, сушени червени боровинки, какао. Първоначално смилам лешниците в чопър, отстранявам полувината от тях, а другата полувина смилам до тахан. След това смилам всички продукти заедно, от сместта оформям топчета, една част са обвити в 70 % Линд а другата поръсени с какао. Сърчицата са от същата смес.
Шоколадчета с Линд 70%, бретцели-солети, топинг малина, кокос, чиа. За тях шоколад се разтопява на водна баня, изсипва се в подходяща форма, застлана с хартия за печене и върху него се подреждат различни декорации- бретцели, сушени малини, кокос, чиа. Оставя се да стегне на хладно, след което се нарязва на различни парчета.
Сушени кайсиинакиснати в ром и отцедени, обвити в 70 % шоколад Линд.






2 коментара:

  1. Прекрасно, типична като за Катето:) Ти си човек, който не само изпитва, дарява и получава любов, ти я носиш в себе си, тя е част от твоето аз! Силна прегръдка! Празнувай всеки ден любовта, Катенце!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много мили думи, благодаря ти, Веси! Мисля, че всички сме такива, щом ценностите ни са дом, деца, семейство, то тогава всички носим в себе си Любовта♥. Прегръдки и от мен!

      Изтриване