Н |
а 5 февруари 2019 според китайският зодиак настъпва годината на Жълтата земна свиня. Празненствата в Китай са световноизвестни, цветни и интересни. Свързани с различни ритуали, пищни трапези, символики и традиции, се следят с интерес от всяко кътче на планетата. Тематично у дома и като повод да си направим едно вкусно кулинарно пътешествие посрещнахме годината на Жълтата земна свиня.
Още сходни менюта има в тези публикации: Година на Синият Дървен Кон, Годината на Синьо-зелената дървена Коза (Овца), Годината на Червената огнена маймуна, Годината на Червеният огнен петел, Годината на Жълтото земно куче, Китайска Нова година - годината на Дракона , a рецептите ми от азиатска кухня са събрани тук.
Меню
за Китайската нова година - Годината на жълтата земна свиня
За менюто избрах рецепти, които са любими у дома. Това са Пържен ориз по китайски с яйца и зеленчуци, Пържени спагети със зеленчуци, Панирано пиле в сладко-кисел сос, Панирани банани и сладолед. Добавих пържени пролетни ролца, бисквитки с късметчета, Мочи, мандарини и личи. Всички рецепти съм споделяла в блога и за да не дублирам собствените си публикации ще дам линк към тях. Мисля, че най-после и след толкова опити открих рецептата за вкусен пържен ориз с яйца, ще обновя публикацията за него, както и още една хитрост, с която пърженият сладолед е още по-лесен за направа, която ще добавя в публикацията ми за паниран сладолед. Бисквитките с късметче са готови, но могат да се направят в домашни условия, споделяла съм в блога.
1. Панирано пиле в сладко-кисел сос
2. Пържени спагети по китайски със зеленчуци
3. Пържен ориз по китайски с яйца и зеленчуци
4. Пролетни рулца
5. Бисквитки с късметче
6. Мочи
7. Плодове: Мандарини и личи
8,9. Панирани банани и сладолед
Въпреки, че празникът не е български, това не ми пречи да ви пожелая: щастлива година на Жълтата земна свиня, добро здраве и просперитет! И да намираме повече поводи да сме с близките си, да се храним вкусно и красиво.
Ако имате някакви въпроси или някоя от рецептите ми ви е допаднала, може да споделите това в коментар или във Фейсбук страницата ми.
Кате,
ОтговорИзтриванепрекрасно тематично меню.Много е хубаво когато дори и да съм тъжна отворя твоята страничка и се насладя на толкова добре приготвена и поднесена храна.Радвам се,че винаги намираш сили и време да поднесеш подобни добре балансирани менюта.А същевременно ни запознаваш и с нови тенденции в храненето.
Поздрави !
Много ти благодаря за тези хубави думи, Ели! Радвам се, че блогът ми зарежда позитивно и усещането е взаимно. Аз също с удоволствие се отбивам в твоят блог и се запознавам с много интересни продукти и здравословни рецепти. Поздрави!
ИзтриванеНе изневери на себе си и тази година. Много богато и вкусно меню! Нека е късметлийска годината на прасчо.
ОтговорИзтриване