Страници

2019 - годината на Жълтата земна свиня



Н
а 5 февруари 2019 според китайският зодиак настъпва годината на Жълтата земна свиня. Празненствата в Китай са световноизвестни, цветни и интересни. Свързани с различни ритуали, пищни трапези, символики и традиции, се следят с интерес от всяко кътче на планетата. Тематично у дома и като повод да си направим едно вкусно кулинарно пътешествие посрещнахме годината на Жълтата земна свиня.



Меню


за Китайската нова година - Годината на жълтата земна свиня


За менюто избрах рецепти, които са любими у дома. Това са Пържен ориз по китайски с яйца и зеленчуци, Пържени спагети със зеленчуци, Панирано пиле в сладко-кисел сос, Панирани банани и сладолед. Добавих пържени пролетни ролца, бисквитки с късметчета, Мочи, мандарини и личи. Всички рецепти съм споделяла в блога и за да не дублирам собствените си публикации ще дам линк към тях. Мисля, че най-после и след толкова опити открих рецептата за вкусен пържен ориз с яйца, ще обновя публикацията за него, както и още една хитрост, с която пърженият сладолед е още по-лесен за направа, която ще добавя в публикацията ми за паниран сладолед. Бисквитките с късметче са готови, но могат да се направят в домашни условия, споделяла съм в блога.


1. Панирано пиле в сладко-кисел сос



2. Пържени спагети по китайски със зеленчуци



3. Пържен ориз по китайски с яйца и зеленчуци



4. Пролетни рулца


5. Бисквитки с късметче


6. Мочи


7. Плодове: Мандарини и личи



8,9. Панирани банани и сладолед






Въпреки, че празникът не е български, това не ми пречи да ви пожелая: щастлива година на Жълтата земна свиня, добро здраве и просперитет! И да намираме повече поводи да сме с близките си, да се храним вкусно и красиво.


Ако имате някакви въпроси или някоя от рецептите ми ви е допаднала, може да споделите това в коментар или във Фейсбук страницата ми.

3 коментара:

  1. Кате,
    прекрасно тематично меню.Много е хубаво когато дори и да съм тъжна отворя твоята страничка и се насладя на толкова добре приготвена и поднесена храна.Радвам се,че винаги намираш сили и време да поднесеш подобни добре балансирани менюта.А същевременно ни запознаваш и с нови тенденции в храненето.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря за тези хубави думи, Ели! Радвам се, че блогът ми зарежда позитивно и усещането е взаимно. Аз също с удоволствие се отбивам в твоят блог и се запознавам с много интересни продукти и здравословни рецепти. Поздрави!

      Изтриване
  2. Не изневери на себе си и тази година. Много богато и вкусно меню! Нека е късметлийска годината на прасчо.

    ОтговорИзтриване