Н |
яколко са празниците, които не пропускаме да празнуваме, дали вкъщи, навън или със закъснение, но винаги ги отбелязваме според традициите. Понякога си мисля, че не е задължително да споделям всичко тук, мога да правя подбор на публикациите, да са само тези с най-хубавите снимки, с най-перфектните ястия, но пък това нямаше да бъде личният ми блог, защото тогава щях да представям живота си само в една светлина, а той всъщност е толкова колоритен, че не бих могла да го определя в един-единствен стил.
Ето и сега, с тази малко позакъсняла публикация за Сирни Заговезни (празник свързан с различни традиции и обичаи, за които съм писала преди, с изисквания към трапезата, на която се поднасят различни ястия с мляко, сирене, яйца) споделям като идея нашата празнична трапеза.
Грис хайвер (фалшив хайвер с грис) - рецепта
Пълнени червени чушки със смес от краве сирене и крема сирене(Филаделфия) и Сварени яйца, пълнени със смес от сварени жълтъци, кисели краставички и крема сирене(Филаделфия)
Кошнички със сирене и яйца - рецепта
Баница със сирене и яйца - рецепти за баници
Мляко с ориз
Бяла халва с орехи, филирани бадеми и ядливи рози, по рецепта на Танчето " Вкусно и сладко кулинарни рецепти"
Яйцето:)
Нека си обещаем да бъдем по-добри, в думите, делата и отношенията с хората!
Кате,
ОтговорИзтриванечудесна трапеза за Сирни заговезни.Хайверът от грис го правя постен и става чудесен.Подсети ме да публикувам рецептата.А баницата и яйцата са чудни.Не бива да подминаваме и традиционната халва.Вече започна Великия пост, а тази седмица от понеделник до петък е строг пост без мазнина.
Поздрави и усмихната пролет !
Прекрасна трапеза, Кате!
ОтговорИзтриване