Страници

Коледни акценти


Коледа е празник, вълненията около който започват още през ноември. Започвам да мисля за сладките подаръци, които традицинно подготвям всяка година, планирам какво ще приготвя за празничната ни вечеря, каква ще е тортата за рожденият ден на големият ми син, какво да приготвя и за именият ден на малкият ми син. Оглеждам се за дребни, но персонални неща, които бих могла да купя като допълнителни подаръци към сладките.
Коледа е празник на семейството, на уюта, на вълшебствата. Но те не се намират под елхата, а около нея. Коледа е празник на Светлината.



Те са моето Коледно 💫чудо, смисълът на дните ми и силата в живота ми.

Един от акцентите на Коледа е храната. Тя е тази, която събира всички заедно около масата. Задължителната ни закуска, поръчвана от рожденика, още от малко дете, са Бутер банички със сирене.


Празничната ни вечеря бе като всяка друга, просто атмосферата е различна. От опит знам, че огромните количества храна не са добра идея, тъй като седмица след това се налага да “дояждаме”, затова от няколко години на всички празници приготвяме толкова, колкото можем да изядем. Тази година малкият ми син послучай именният си ден, поръча Пълнено пиле с ориз за основно ястие. Гарнирах го с печени на фурна моркови, чесън и пащърнак и свежа салата Salatherzen (тип Романа) с тиквено олио и тъмен балсамико.




Тортата за рождения ден на големият ми син бе Най-вкусната шоколадова торта на Иринка.





Мир и благоденствие, топлина, уют и благополучие да има във всеки дом! Нека сиянието на празниците донесе на всички ни здраве, щастие и успехи!



1 коментар:

  1. Кате,
    празничните Рождественски дни носят мир, благоденствие и наслада за всички ни.Христос победи смъртта и избави човечеството от греха.Нека Му се поклоним ! А последната ти снимка ми хареса най - много, твоят син свири явно на флейта.Колко хубаво ! Честит е домът когато в него се свири и пее ! Но ти имаш наистина много работа през празничните дни - именници, рожденници .Да ти са здрави, честити и благословени ! Честита Новата 2020 година !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване