Страници

Годината на Металния плъх


Н
а 25 януари 2020 г. според азиатския календар започва Годината на Металния плъх. Той е първият в китайският зодиак и дава началото на нов цикъл за завъртане на 12-те зодии като се приема за символ на новото начало. От години у дома този празник е повод да си направим едно кулинарно пътешествие до Азия и макар да не празнуваме техните традиции и обичаи, с нетърпение очакваме Пролетния фестивал. За да допринеса за атмосферата тази година направих и декорация от хартия.
Менюто включва любими наши ястия от китайската кухня, тъй като рецептите са в блога, ще дам само линкове към тях.



Китайска люто-кисела супа, Пиле по китайски с гъби и бамбук, Панирано пилешко филе в сладко кисел сос, Пържени спагети със зеленчуци по китайски, Пържен ориз по китайски със зеленчуци и яйца, Банани и сладолед темпура, Пролетни ролца( но плънката е от лук, чесън, моркови, тиквички, зеле, зелена чушка, задушват се в олио до омекване, добавя се малко сусамово олио и соев сос).








Дори и този празник да не е наш, това не ми пречи да ви пожелая здраве и просперитет през годината на Металния плъх!

3 коментара:

  1. Благодаря за пожеланията, Кате!
    Здрава и успешна година и за вас!
    Чудесни ястия и красива маса!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Спази си традицията и тази година:)

    ОтговорИзтриване
  3. Дани, благодаря! Здрава и успешна да е за вас! Веси:), вкъщи харесваме тези ястия и намираме повод да ги сервираме като меню на трапезата или да си направим едно вкусно кулинарно пътешествие до Китай. Поздрави!

    ОтговорИзтриване