Страници

Хелоуин в моята кухня

В живота има далеч по-страшни неща от това, да изпечеш бисквитки и пай за Хелоуин, или дори да се маскираш като вещица например. Тиквеният фенер, който правехме като деца, сходен на емблематичния за този чужд празник също не е ужасен. Бегло съм чела за традиците на Хелоуин, не го считам за наш празник, по тази причина не го и празнуваме. Но да се маскираме, когато децата ми бяха малки и аз по-късно:), да си приготвим интересна храна и вкусен пай, това ни стана като традиция на този ден. Не, че не мога да изпека тиквен пай по всяко друго време, но усещането и атмосферата тогава са различни.


Тази година изпекох вещици, затворих ги в буркан и ги пуснах, чак когато ги оцветих:). Бяха изядени на момента.



Рецептата за бисквитките е за Лебкухен, за които ще споделя повече през коледния период, но сладките могат да бъдат направени по всяка друга рецепта. Декорацията е с 1 и 1/2 ч.ч. пудра захар и 1 белтък. Белтъка се разбива на мек сняг, към него се добавя на етапи пудрата захар, като се разбива непрекъснато. Количеството на пудрата захар може да се прецени, зависимост от желаната гъстота. Например за покриване и декориране на сладки е нужна по-течна консистенция, а за слепване на елементи, като при къщичката например е добре глазурата да е по-гъста.



1 коментар:

  1. Кате,
    и аз не го признавам този празник.Но пък тиквен пай със сигурност ще приготвя , сега е сезон на тиквата.А тя е много полезна и ароматна.Ще очаквам от тази доза да приготвиш и нещо интересно свързано с настъпващите Рождественски празници.Тестото е прекрасно.
    Поздрави и лек ден !

    ОтговорИзтриване