Страници

Кулинарно пътешествие за посрещане на Белия метален Бик

 


На 12 февруари според  китайският календар 2021 настъпва годината на Белия метален Бик и тя ще бъде изпълнена с благоденствие и късмет. Образът на това животно е величествен.  Бикът е символ на голямото богатство и големия успех . Свързва се с пролетта, с добрата реколта, носи щастие, плодородие и сполука.Бикът е смятан за свещено животно в Китай, Тайланд, Непал, Индия и много части на Азия. Носи успех в бизнеса, в инвестициите, в просперитета, привлича Богатството и Изобилието. Смята се, че Бикът предпазва от зли духове и лоши помисли, а ние го посрещаме с отворено сърце, добри намерения и светли надежди. 

Азиатското ни кулинарно пътешествие  и тази година направихме с любимите ни храни, чиито рецепти съм споделяла, затова ще дам само линкове към тях:
Пролетни рулца, Панирано пиле в сладко- кисел сосПиле по китайски с гъби и бамбук, Пържен ориз със зеленчуци и яйца, Пържени спагети със зеленчуци, Паниран сладолед и банани


Любимите ни азиатски рецепти, както и кулинарните ни пътешествия в чест на останалите зодиакални знаци са събрани тук.


Пожелавам на всички близки и приятели здраве и просперитет през годината на Белия метален бик!

5 коментара:

  1. Дано тази година е по-добра и по-здрава!
    Прекрасни ястия си сготвила отново!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сигурна съм, че ще е по-добра, но все пак ще носи последиците от предходната. 2020 -годината на Плъха започна нов цикъл на завъртане на 12 те знака, като ще даде отражение върху всяка една от тях и го наблюдаваме в тази. Търпение, спокойствие и най-вече здраве желая на теб, близките ти и на всички хора!

      Изтриване
  2. Нека е успешна годината ви, Кате, и най-вече здрава! А ти влагай целогодишно този ентусиазъм във всичко, отива ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Веси! Здрави бъдете ти и близките ти хора! Успешна да е годината на бика и за вас!

      Изтриване
  3. Кате,
    аз не вярвам в китайските зодиакални знаци и традиции.Но пък уважавам теб, защото всичко е при теб толкова красиво и подредено.Годините занапред ще бъдат тежки, предстоят тежки изпитания за цялото човечество.Хората трябва да правят много добро в тези и предстоящите занапред години.Предстои увеличаване на цените на храните по цялата планета и глад.Има още много неща, които трябва да се случат.А хората да се осъзнаят - да правят повече добро и да не мислят само за финанси.
    Уважавам и то много твоите тематични менюта и украси.Хубаво е човек да създава за най - близките си хора / и не само за тях / красота навсякъде и във всичко , което прави.А при теб е точно така.Твоят блог е олицетворение на красивото, на стилното, на прекрасното.Продължавай все така, радвай почитателите си.
    Поздрави от сърце !

    ОтговорИзтриване