Страници

Мемоарите на декември


Еуфорията на Декември отдавна отмина. Прибрах празничните мигове, декорации и атмосфера в кутия. Останаха снимките, които търпеливо изчакваха да подредя и споделя тук. Разбира се, това последното съвсем не бе задължително, но винаги ми е носело приятни усещания докато го правя, а и след това, връщайки се чрез тези публикации, назад във времето.
Снимките на декември не са обработени, напудрени и нагласени, голяма част от тях са направени с телефон, но за мен са като фотодневник на отминалите празници, запечатали приятни и вкусни моменти, споделени с любими хора.
 

Вмъквам кратка предистория от Ноември, когато започнах с изработката на Адвент календара за децата. За съжаление от средата на Ноември до средата на Декември при нас беше карантинен период и единствените работещи магазини бяха тези за продукти от храна и първа необходимост. Искаше ми се да бях поставила в пакетчетата нещо различно от сладкиши, например дребни подаръчета като чорапи, ръкавици, нещо за занимаване, като Diy, например, но оставих това за следващата година:). И така, подбрах любими дребни сладости и направих някаква различна версия на традиционните календари с бонбони. Всъщност през последните години в магазините се появяват все по-атрактивни такива, с козметика, бира, снаксове, дребни играчки, изобщо почти всеки бранд започна да предлага на пазара своя адвент кутия.

Понеже имаше интерес към това, какво съм пъхнала в пакетчетата, а нямаше как да споделя предварително, защото беше изненада, вмествам и тази снимка тук:

От хартиени торби за пазаруване изработих Коледна DIY декорация. Топките са подходящи и за други тържества, карнавали или просто за декорация на дома. Подробна публикация - тук.

Друга част от Коледната декорация бе Адвент венецът, за който използвах свежи клончета и спираловидни свещи, които усуках ръчно.

Неведнъж съм казвала, че човек няма как да приготви и изяде всички набелязани вкусотии в един ден, но затова пък Декември предлага достатъчно време, за да направим това, а и по този начин предпразничната атмосфера става още по-приятна. 
За да не натоварвам тази публикация с рецепти, ще споделя само снимков материал:), като към всяка снимка ще добавя линк.

"Наполеонът" на Галка, рецептата може да видите при нея, но я записвам и в моя блог - тук.

Фотоспомен от 2 Декемеври, импровизация на Американски палачинки с пълнозърнесто брашно, кисело и кокосово мляко, кокосово масло и банан. (Рецепта)

Шоколадови кексчета, с идея за лесна празнична декорация  (Рецепта)

Традиционният за Декември Празничен шаран, който за мой късмет успях да открия в по-малък екземпляр, тъй като вкъщи само аз съм любител на рибата. Когато сме при мама и татко, положението е друго, но с този трябваше да се справя сама, но за сметка на това пък в рамките на няколко дни имах готова храна. (Рецепта)

Тази година взехме свещички от пчелен восък, които, освен много красиви, внесоха и допълнителен аромат и уют у дома.


Колаж от Бъдни вечер, традиционната трапеза, Коледа, рожденният ден на големият ми син, Именният ден на малкият ми син.


Коледните ми сладки под лупа, защото някои хора прецениха, че трябва да бъдат инспектирани, проверени и документирани, а аз просто поисках една снимка:). Повечето кадри ще ви ги спестя:).Лесна и бърза идея, с ефектен и празничен резултат е тази Снежинка от бутер тесто с Камембер. (Рецепта)

От няколко години в скандинавски блогове засичах сладки, изрязани без формички и съм голям фен. Макар да имам огромна кутия, пълна с различни резци за бисквити, просто реших тези къщички да изрежа ръчно и много, ама много си ги харесвам. Носят ми усещане на детство, топлина и уют, а и всяка къщичка е различна от другата, т.е. уникален екземпляр.(Рецепта)


Няма коментари:

Публикуване на коментар