tag:blogger.com,1999:blog-2658597275146719516.post345145432223052556..comments2024-01-03T07:33:47.281+02:00Comments on my candy kitchen: Как да си направим?: Пържени белгийски картофки / Belgian friesЕкатеринаhttp://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-2658597275146719516.post-63929129591004597582018-08-20T20:51:30.735+03:002018-08-20T20:51:30.735+03:00Това вече си е играчка...Това вече си е играчка...veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2658597275146719516.post-35483467015261615222018-08-10T11:32:33.047+03:002018-08-10T11:32:33.047+03:00Ееее, как ще издържа след тази гледка.. много са...Ееее, как ще издържа след тази гледка.. много са апетитни, Кате. А аз все бързам да му се не види...Ilianahttps://www.blogger.com/profile/15546326728886368250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2658597275146719516.post-4874401145963448402018-07-30T17:51:32.384+03:002018-07-30T17:51:32.384+03:00Ясно, разкрихме тайната на хрупкавите картофки:). ...Ясно, разкрихме тайната на хрупкавите картофки:). Нещо такова предполагах и аз. Поздрави, Ели!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2658597275146719516.post-78916586497402048832018-07-30T13:15:46.546+03:002018-07-30T13:15:46.546+03:00Кате,
мисля,че бланшираните картофи се правят с ед...Кате,<br />мисля,че бланшираните картофи се правят с еднократно пържене и след това охлаждане и замразяване.Да, по заведенията така ги правят, но без да ги подсушават.Стават по - хрупкави и вкусни с двойно пържене.<br />Поздрави и успешна нова седмица !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2658597275146719516.post-49305081802280070722018-07-30T08:21:04.834+03:002018-07-30T08:21:04.834+03:00Хриси, в доста от рецептите не се подсушават, а са...Хриси, в доста от рецептите не се подсушават, а само се оставят да се отцедят добре. В някои само се попиват с домакинска хартия. Но си мисля че е добре да се подсушат и от водата, за да не пръскат в олиото, и от олиото, за да не се наслоява, пък и като се пуснат сухи, стават някак по-хрупкави. В уличните павилиончета за такива картофи ги оставят да се отцеждат в едни кошници, в които ги и пържат. Просто си имат няколко. <br />Не съм знаела, че и в България картофките са ги пържили по този начин. Всъщност дали бланшираните картофи по магазините не са нещо подобно? Мислех, че се бланшират във вода, но като се замисля остават мазнина по пръстите като ги пипам, така, че е възможно и затова те стават също по-хрупкави от обикновените. Но най-добре прясно и домашно приготвени:). Направи ги, много са вкусни. Поздрави!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2658597275146719516.post-8893118519176713392018-07-29T23:24:21.539+03:002018-07-29T23:24:21.539+03:00Кате, преди години по времето на соца съм виждала ...Кате, преди години по времето на соца съм виждала в ресторантите да приготвят пържените картофи по този начин, само че без да ги подсушават след първото запържване (бланширане). Просто ги изваждаха в голяма тава и след това пърженето ставаше много по-бързо. <br />Непременно ще пробвам да направя такива картофки!<br />Поздрави и благодаря за споделеното! Hristinka Kolevahttps://www.blogger.com/profile/08556368681249638555noreply@blogger.com