tag:blogger.com,1999:blog-2658597275146719516.post4947991471001403900..comments2024-01-03T07:33:47.281+02:00Comments on my candy kitchen: Критски дакос / Kritikos ntakosЕкатеринаhttp://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-2658597275146719516.post-22475037133651103602022-09-02T18:10:28.239+03:002022-09-02T18:10:28.239+03:00 Прекрасна закуска обяд вечеря
Обожавам ги Прекрасна закуска обяд вечеря<br />Обожавам гиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2658597275146719516.post-69191335753992460802019-08-29T08:25:07.406+03:002019-08-29T08:25:07.406+03:00Здравейте! Благодаря, че се включихте с коментар, ...Здравейте! Благодаря, че се включихте с коментар, много ценя това, тъй като по този начин научаваме нови неща. Като цяло сте описали моята рецепта със сухар, сирене, домат, зехтин, риган, но в по-обилни количества, което е въпрос на вкус. Разбира се сиренето и домата как се нарязват е въпрос на предпочитания. Единствено виждам разлика в пърженето на сухара, което е новост за мен. Много интересно и за пръв път чувам, че се пържат в зехтин. Дори и сега, ми стана любопитно и разгледах няколко рецепти в гръцки сайтове и видеа, но в никоя нямаше тази операция. В гръцката кухня, както и във всяка друга има базови рецепти, но всеки ги пречупва през своя вкус. <br />Поздрави!:)<br />Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2658597275146719516.post-83375280019824500322019-08-28T14:28:03.359+03:002019-08-28T14:28:03.359+03:00Здравейте, имах удоволствието да ги ям в Ханя - Кр...Здравейте, имах удоволствието да ги ям в Ханя - Крит. Поднасят се като предястие и са различни от това, което сте описали. те са тежка и мазна храна. Общо взето критската храна е мазна и много засищаща. Дакосите бяха дебели филийки от франзела бял хляб, за секунда изпържени от двете страни в зехтин, върху тях слагат дебело парче тяхното много мазно козе сирене и нарязани на кубчета домати. Цялото това нещо е залято обилно със зехтин, та чак има локвичка от зехтина под всяко парче хляб. На финала е ръснато богато със сух риган. Черния пипер се добавя по желание. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2658597275146719516.post-89182568640857842142019-08-06T15:13:02.602+03:002019-08-06T15:13:02.602+03:00Дори не бях чувала, интересно това с тези влажни с...Дори не бях чувала, интересно това с тези влажни сухари...veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2658597275146719516.post-2360138143375043822019-07-22T15:31:48.608+03:002019-07-22T15:31:48.608+03:00Кате,
познавам гръцките дакоси, но и аз не съм ги ...Кате,<br />познавам гръцките дакоси, но и аз не съм ги опитвала на местна почва.Чудесно предястие или закуска за горещите летни дни.Да, специално за тези дакоси се прави ечемичен сухар.<br />Поздрави сърдечни !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.com