Страници

Паниран ананас с мед


Панираният ананас (pineapple fritters)  е апетитно лакомство, което има корени в азиатската кухня, където комбинацията от сладко и хрупкаво е много популярна. Често се поднася в китайски ресторанти, като част от асортимента им от десерти.
В тази рецепта съм използвала ананас на шайби, потопени в тесто и изпържени до златисто. Съществуват и други варианти, при които се използва ананас на кубчета, които се разбъркват в тестото и се пържат, подобно на бухтички. . 

Продукти:
ананас от консерва, на шайби
1 чаша брашно
2 с.л. царевично нишесте
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 яйце
3/4  чаша газирана вода или студена вода
1 с.л. кокосови стърготини ( по желание)
ванилия (по желание)

мед, за сервиране

Приготвяне:
Шайбите ананас се отцеждат много добре.
В купа се пресяват и разбъркват сухите съставки и кокосовите стърготини и ванилията.
Яйцето се разбива в отделна купа и се добавя към сухата смес, разбърква се добре.
Постепенно и при непрекъснато разбъркване се добавя газираната вода, до получаване на гладко, леко гъсто тесто ( с консистенция на боза). 
В дълбок тиган се загрява олио на средна температура. 
Ананасовите шайби се потапят в сместа и се пускат внимателно в сгорещеното олио. Пържат се от двете страни, до златисто.
Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина и се поднасят по желание с топка сладолед, мед, кокосови стърготини. 

2 коментара:

  1. Днес явно си решила да ме бомбандираш кулинарно с вкусотии........Има ли допълнително от ананаса?!:))Катеее,прекрасен ден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за рецептата! Вече я изпробвах, супер е!!! Ананасът е един от любимите ми плодове и почти винаги имам един ананас в хладилника, та тъй като нямах търпение, пробвах с пресен ананас и се получи :)
    Приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване