След “Кафе Далгона” и “Хляб с квас”, Pancakes cereal са поредният хит, който привлича от пролетта все повече почитатели. Купите с тях стават все по-цветни и креативни, а сладурският им вид ни кара да ги опитаме поне веднъж.
Страници
Фууд тренд: Палачинки “Зърнена закуска”
След “Кафе Далгона” и “Хляб с квас”, Pancakes cereal са поредният хит, който привлича от пролетта все повече почитатели. Купите с тях стават все по-цветни и креативни, а сладурският им вид ни кара да ги опитаме поне веднъж.
Фууд тренд: Тортила бургер джоб
В тази публикация споделям идея за семейна вечеря, или пък закуско обяд (брънч), приложима и за парти. Този тип “отворени” маси са ни любими.
В средата се нареждат различни продукти и всеки сам сглобява своя сандвич. Те съдържат точно същото, което съдържа и една порция с основно ястие, с което разбиваме стереотипите, че човек не може да се наяде със сандвич:).
Как се прави?: Пролетни рулца
Разпространени са на много места по света, най-вече в Азиатската кухня. С оглед на всичко, което изчетох, мога да обобщя, че според района се наричат с различни имена, а също така съществува и разлика в обвивката, пълнежите и техниката на готвене, например в Китай се правят от пшенична хартия, а във Виетнам предимно от оризова.
Японско телешко къри
Стане ли дума за японска кухня, Иван е моето вдъхновение. Покрай него научих толкова вкусни рецепти, като Рамен, Онигири и Онигиразу. Поредната рецепта, която той приготвя няколко пъти у дома си и ми препоръча е Японско къри. Той го приготвя с пилешко месо или тофу, а аз го направих с телешко месо. Категорично мога да кажа, че това е една много вкусна яхния, която със сигурност ще правя и в другите ѝ варианти.
Кало прама – кипърски сиропиран сладкиш с грис
Приготвя се от грис, сиропира се и се ароматизира с розова вода. Според вкуса може да бъде по-сладък или не толкова, а за аромат понякога се добавя мастикс. Бих нарекла Кало прама – Кипърско реване.
Рамстек с гъби, ябълки и тиква
Това е една разкошна рецепта за приготвяне на телешки/говежди рамстек, с богата гарнитура от два вида вкусни и ароматни гъби, тиква, ябълка и подправки. Рецептата е адаптирана от списание “Frisch Gekocht”. Продуктите са достатъчни за приготвяне на 4 порции и отнема около 1 час.
Нашата капама
Капама е традиционно българско ястие, което се приготвя от зеле и месо, но по различни начини, в различните краища на България. Моята свекърва например приготвя капама за Коледа, като завива сармички с телешко, свинско, пилешко, наденичка, суджук.
Капамата, която представям в тази рецепта, направих с малки хапки месо, без да завивам в сарми. Не бих могла да кажа кой от вариантите ми допада повече, но при всички случаи харесвам Капама с малки хапки, тъй като бих искала да опитам от всички видове месо в нея, а когато е на големи късове е малко по-сложно, макар че след изпичане пържоли и порции пиле биха могли да се нарежат.
Торта за Ивановден
За именният ден на синът ми Иван, реших да направя бисквитена торта, с домашно приготвени пълнозърнести бисквити, а за крем се спрях на лешников крем със заквасена сметана и желатин.
Реших да я декорирам с елементи от самата торта, а именно едната бисквита нарязах на части и ги подредих ветрилообразно. Изпекох от същото тесто и букви, които включих в украсата.
Получи се интересна и различна на вкус бисквитена торта.
Реших да я декорирам с елементи от самата торта, а именно едната бисквита нарязах на части и ги подредих ветрилообразно. Изпекох от същото тесто и букви, които включих в украсата.
Получи се интересна и различна на вкус бисквитена торта.
Подерсдорф ам зее
В първите дни от Новата година, когато много хора все още са в затишие и почивка след обилните празненства, ние обичаме да пътуваме. Не е задължително да е надалече, просто ей така, да сме в движение.
Абонамент за:
Публикации (Atom)