Онигири е японско ястие от ориз, оформено като триъгълник или топка. В него може да се постави пълнеж, както при сушито, или пък само овкусен ориз. Увива се в парче нори, или пък то се поставя в едната част. Различни са вариантите. Аз го открих благодарение на Иван и изпълнението тук, както и приготвянето на ориза са негово дело.
Задължително е използването на специален ориз за суши, продава се на много места в магазинната мрежа. В големите търговски вериги може да се открият и листа за нори и други азиатски продукти.
Ориза се измива няколко пъти и се отцежда и се сварява според указанията на опаковката. За разлика от сушито, тук ориза не е овкусен, а само посолен.
След като оризa e готов се оформя по желание. Плънката може да бъде сьомга с крема сирене и авокадо; риба тон с майонеза; краставици с крема сирене; ролца от раци с авокадо и т.н., може и без плънка, любими на моите деца, особено на малкият ми син – чист ориз директно от тенджерата:). Поднася се със соев сос.
Кате, страхотни помощници си имаш!Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеИзглежда вкусно, Кате, със сьомга няма да му простя:)
ОтговорИзтриванеКате,
ОтговорИзтриванечудесна нова серия от рецепти, прекрасно онигири, впечатляваща фокача и лесен и бърз ход - дог.
Поздрави !