Салата “Снежанка” е популярна салата от миналото, която е много обичана и днес:). Създадена е от Балкантурист и е известна още като “Сух таратор”.
Съставките на Салата Снежанка са краставици (кисели или пресни), цедено кисело мляко, чесън, сол, копър, орехи, зехтин или олио.
Понякога вместо цедено кисело мляко използвам крема сирене.
Продукти:
250 гр цедено кисело мляко или крема сирене
125 гр прясна или кисели краставички
1-2 скилидки чесън
20-30 гр счукани орехови ядки
свеж копър(може и сух)
по желание смлени орехи
1 с.л. зехтин/олио
сол
Приготвяне:
250 гр цедено кисело мляко или крема сирене
125 гр прясна или кисели краставички
1-2 скилидки чесън
20-30 гр счукани орехови ядки
свеж копър(може и сух)
по желание смлени орехи
1 с.л. зехтин/олио
сол
Приготвяне:
Краставицата се нарязва на малки кубчета, чесъна се пресова, копъра се реже на ситно и заедно с останалите продукти се разбъркват в купа.
* Ако краставицата е с по-високо съдържание на вода може след като се нареже да се остави в тензух или марля да се отцеди.
* Ако краставицата е с по-високо съдържание на вода може след като се нареже да се остави в тензух или марля да се отцеди.
Салатата е чудесна, Кате :) и искам да ти споделя, че преди много години мама я правеше от крема сирене - не знам защо не от цедено мляко, не знам дори дали изцеждаше.
ОтговорИзтриванеОбаче чесъна ти ме впечатли - много обичам такива глави от само една скилидка - много лесно се белят :)
Поздрави на теб там далеч и хубав неделен ден!
Кате, у дома почти няма празнична трапеза без Снежанка, децата ми много я обичат. Ще пробвам и твоя вариант....А снимките ти са силно изкусителни, както винаги де!
ОтговорИзтриванеС усмивка
М
Чудесна е, Кате! Правила съм я и така, и с катък, всякак я обичаме. Поздрави!
ОтговорИзтриванеКъм цедено мляко съм добавяла краве сирене, но крем сирене- никога. Следващият път ще пробвам. Целувки.
ОтговорИзтриванеИнтересен вариант, не съм опитвала.
ОтговорИзтриване