Страници

Руло Тирамису/ Креамису с каки


Не веднъж съм споменавала, че някои сладкиши вкъщи са предпочитани и по тази причина често импровизирам по темата. Тирамисуто е един от тях и този вариант е с добавена райска ябълка(каки).
Този път го приготвих по бързата процедура, не с крем Забайон.





Тирамису/ Креамису  с райска ябълка(каки)


Продукти:
около 30 бр бишкоти Савоярди
кутия с Маскарпоне (500 гр)
1 бр каки (райска ябълка)
2 с.л. пудра захар
100 мл сок от боровинки
Какао Нескуик за поръсване



Приготвяне:
Райската ябълка се нарязва на дребно или се пасира.
Маскарпонето се разбива с миксер на слаба степен с пудрата захар и към тях се добавя райската ябълка и се разбърква добре.
Правоъгълна кексова форма се застила със стреч фолио.
Бишкотите се потапят за кратко в сока и се подреждат изправени по стените и дъното. Изсипва се пласт крем, подрежда се ред бискоти, отново крем и така, докато свърши.
*Моите бишкоти са по-дълги и аз леко ги скъсих:) преди да ги подредя във формата.
Сладкиша се завива с фолио и се прибира в хладилник да стегне. Изважда се, с помощта на фолиото се обръща върху тортена чиния и се поръсва с какао през сито. Декорира се с райска ябълка изрязана с различни формички за сладки.





1 коментар:

  1. Еха, това съм го пропуснала. И понеже обожаваме у дома райски ябълки, скоро ще го пробвам. Изглежда много красиво и празнично, Кате!
    С усмивка
    М

    ОтговорИзтриване