Страници

Гъби с масло и чесън


продукти:
400 гр гъби
50 гр краве масло
50 мл олио
сол
черен пипер
копър
чесън

приготвяне:
Гъбите се измиват и нарязват на едро. Една средна печурка се разрязва например на 4:). В касерола се загряват маслото с олиото и гъбите се изсипват. Посоляват се и се поръсват с черен пипер. Затварят се с капак и се задушават за 10 минути. Капака се отстранява и се оставят докато течността се изпари и останат само на масло. Добавя се пресованият чесън и ситно нарязаният копър.

7 коментара:

  1. Изглежда разкошно, Кате! Честит празник на цялото семейство!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    ябълките са типични при приготвяне на дивеч, но и тази рецепта е интересна.Чудесно изглежда.
    Честит ден на християнското семейство, здраве и благословение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Много ефектно и елегантно предложение, Кате,
    чудесен избор и изпълнение ...
    Поздравления за теб и честит празник!

    ОтговорИзтриване
  4. Много ефектно поднесено, Кате! Месо с ябълки обичам, ще пробваме твоето предложение.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Златинка Радева5 февруари 2017 г. в 12:57

    Не познавам авторката , не мога да се обърна към нея по име, но искрено и най-сърдечно и благодаря за уникалната рецепта - прелест, допълване на всички вкусовем уникален послевкус , лесно за изпълнение, красиво по сервиране. Благодаря и поздравления за прекрасния блог

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Златинка, аз съм Екатерина и сърдечно Ви благодаря за топлият и много мил коментар! В стремежа си да разнообразяваме домашното меню често импровизираме, базирайки се на стари и изпитани вкусове и рецепти и така се раждат тези ястия:). След всичко, което написахте съм убедена, че Вие сте много по-голям естет от мен! Аз Ви благодаря за споделеното мнение!

      Изтриване