Страници
Гарнитура от пържени пиперки
Пържени пиперки могат да се приготвят цели или нарязани на ивички. Подходящи са за гарнитура или салата. Аз гарнирах един качамак с тях. След пържене могат да се овкусят с чесън, оцет и магданоз.
Продукти:
Пиперки - по възможност цветни
Олио, за пържене
сол
Приготвяне:
Пиперките се почистват от семките, измиват се и се подсушават добре. Нарязват се на ивички. В тиган се загрява олио и пиперките се пържат от всички страни, като се разбъркват от време на време. Изваждат се с решетъчна лъжица и по желание се отцеждат върху домакинска хартия.
За качамака ме вдъхнови Мъхчето с нейните изискани хапки.
Рецепта за качамака е тази, отгоре е с поръсено сирене и пиперки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар