Страници

сряда, 30 ноември 2016 г.

Гарнитура от пържени пиперки


Пържени пиперки могат да се приготвят цели или нарязани на ивички. Подходящи са за гарнитура или салата. Аз гарнирах един качамак с тях. След пържене могат да се овкусят с чесън, оцет и магданоз.





Продукти:
Пиперки - по възможност цветни
Олио, за пържене
сол



Приготвяне:
Пиперките се почистват от семките, измиват се и се подсушават добре. Нарязват се на ивички. В тиган се загрява олио и пиперките се пържат от всички страни, като се разбъркват от време на време. Изваждат се с решетъчна лъжица и по желание се отцеждат върху домакинска хартия.


За качамака ме вдъхнови Мъхчето с нейните изискани хапки.

Рецепта за качамака е тази, отгоре е с поръсено сирене и пиперки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар