неделя, 5 март 2017 г.

Японски суши сандвич "Onigirazu"


С тези сандвичи ме "запозна" големият ми син, Иван. Благодарение на него всъщност откривам доста нови неща по суши темата, както например Онигирито, което вече показвах. Сушито, което приготвя той е далеч по-прецизно от моето и него също съм показвала тук.
Освен, че са вкусни, Онигиразу сандвичите са много подходящи за закуска или обяд в кутия.
Приготвят се лесно, върху квадратен лист нори се поставя тънък слой ориз, оформен на квадрат, така че ъглите на ориза да сочат средите на страните на норито. Поставя се плънка по избор, отново тънък пласт ориз. След което ъглите на норито се сгъват и всичките се събират в едно върху оризовият квадрат. Готовият квадратен сандвич се разрязва на две, да се получат 2 правоъгълника.
Има много видеа по темата.

До момента аз съм ги тествала само с Филаделфия, сьомга и авокадо, но Иван вече направи доста варианти. Когато имам снимков материал, ще добавям:)
Общо взето рецепта няма смисъл да се пише, най-важното е да се използва специален ориз за суши, да се свари според указанията и да се овкуси.
Суши публикацията ми е по-подробна, всеки ориз има различни указания за варене, така че няма да се повтарям. Единствено записвам начинът по който винаги овкусяваме ориза преди да го оформяме: За 250 гр ориз: Смесват се: 2 с.л. оризов оцет Кикоман с 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол. Напръсква се тази смес върху ориза и се разбърква с дървена лъжица.

След като имате готов ориз за суши може да пристъпите към оформянето.Естествено, направени с любимите ни продукти за суши на Киккоман и Крина.2 коментара:

  1. Изглежда супер, кате, и доста по-лесно от суши. Не се съмнявам, че е много вкусно. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    много интересни и вкусни сандвичи, които се правят много лесно.Сравнително много по - лесно от правенето на суши.Чудесни са.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване