Страници
Италианска кухня: Панирани цветове от тиквички с моцарела и аншоа
Рецептата е от италианската кухня. Това са пълнени цветове от тиквички с моцарела и аншоа, след което се панират, в смес по желание. Моята панировка е темпура, по тази рецепта.
Още варианти за пълнени цветове: Панирани цветове от тиквички със сирене, Панирани цветове с аншоа.
Други рецепти от италианската кухня: тук.
Продукти:
Цветове от тиквички
топка Моцарела
аншоа от консерва, според бр.на цветовете
царевично нишесте
Темпура:
250 мл студена вода
1 жълтък
150 гр брашно
зехтин, за пържене
Приготвяне:
Всички продукти за темпура се разбъркват с тел.
От цветовете се отстраняват тичинките и се във всеки цвят се поставя резен моцарела+ аншоа. Венчелистчетата се събират и в горният край се завиват.
Зехтина се загрява на 180 градуса.
Може да се провери по следният начин:
Капнете от сместа за паниране в зехтина.
-ако сместа потъне до дъното - трябва още да загрява
-ако сместа стигне до средата и изплува нагоре - значи зехтина е идеален за пържене
-ако сместа остане само отгоре, значи е прекалено загрято
Пълнените цветове се потапят първо в брашното, след това в темпура и се пускат в горещият зехтин. Пържат се до златисто. Изваждат се върху хартия, за да се отцедят. Поднасят се топли.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ех, Кате,
ОтговорИзтриванечудесни и много вкусни тиквени цветове.Едва сега засяваме тиквичките.Дано тази година има много цвят, страхотни ястия се получават.
Поздрави !
Голяма красота! Аз не съм се осмелявала да пълня и панирам цветове от тиквички, а в България не се и намират лесно на пазара! Но ако някой (напр. майка ми)направи, не отказвам консумация :)! Поздрави!
ОтговорИзтриванеАх че са прекрасни..и много любими. За жалост тук все още не се намират на пазара, а на двора нещо не ми се получават. Но твоите ми напълниха очите!
ОтговорИзтриванео, каква прелест!
ОтговорИзтриване