сряда, 8 март 2017 г.

Торта с Маскарпоне и френски макарони


Честит 8 март, мили дами! Бъдете ценени, обичани, вдъхновени и много щастливи!
Този ден е в чест на извоюваната независимост и разноправие на жената. Преди години в България се отбелязваше само като ден на майката, но зад него стоят още много поводи за празнуване. За мен винаги ще бъде денят на мама (въпреки че има друга дата за това), но и винаги ще се радвам да го празнувам поради причините, в чиято чест е създаден. От сърце желая на всички жени винаги да имат повод да го празнуват, 8 март е специална дата, за това честит празник, момичета и жени!!!


Изборът ми на торта не е случаен, едновременно: небрежна, чаровна, елегантна, изкусителна, сладка, непринудена и същевременно впечатляваща, нещо като олицетворение на жената.

Торта с Маскарпоне и френски макарони
Тортата е с класически блатове, крем Маскарпоне, декорирана с ягодови френски макарони, филирани бадеми, златен сладкарски брокат.
Всички блатове за торта или руло са подходящи, може да се направи и с готови. Може да се изпекат 2 големи блата и от тях да се изрязват малки кръгове. Тортата ми е малка - около 15 см. Тези блатове са по тази рецепта, но не са оцветени. Общото количество Маскарпоне за тази торта бе 500 гр. + 2 с.л. пудра захар. Френските макарони може да се направят на предишният ден, или пък да се купят готови. Френски макарони могат да се направят по тази рецепта.Трюфели с Маскарпоне и марципан
Направени от изрезките от блатовете+ бисквити, с Маскарпоне и краве масло. Сместа се прави удобна за моделиране. От нея се оформят топчета, които се "обличат" в марципан, предварително омесен с пудра захар. Декорират се с рози и цветя от фондан(захарно тесто), сладкарски диаманти, захарни диаманти, златни частици( сладкарски).

3 коментара:

  1. Разкошна е, Кате! Толкова, толкова нежна!

    ОтговорИзтриване
  2. Честит празник, Кате! Страхотна торта и макарони!

    ОтговорИзтриване
  3. Лесно е...когато ти ги приготвиш! И толкова красиви и изящни, особено макароните и бонбоните :)

    ОтговорИзтриване