Страници
Гурме рецепта: Сьомга с лешниково олио, чипс от бейби патладжани и сос Тартар
Сос Тартар е от френската кухня, като версиите му за приготвяне са различни и много. Често се поднася с риба, но е много подходящ и за други меса, както и зеленчуци. Една от любимите ми комбинации е със сьомга.
Сос Тартар
4 бр. средни кисели краставички
1 с.л. каперси, от консерва
1 скилидка чесън
2 с.л. нарязан магданоз
200 гр майонеза
1/2 ч.л. горчица
1 ч.л. сок от лайм(лимон)
морска сол
микс от пипер:черен, бял, зелен, червен
*По желание и за разнообразяване на вкуса могат да се добавят и маслини, зелен лук, различни сосове като Табаско и Уорчестър.
Приготвяне:
Всички продукти се поставят в блендер и се пасират. Не е нужно да е фино, а да се усещат малки частички.
Чипс от мини патладжани
Продукти:
бейби патладжани, "Пръстчета"
зехтин
сол
Приготвяне:
Патладжаните се измиват и подсушават. Нарязват се на тънки филийки. В тиган се загрява малко зехтин и филийките патладжан се запичат от двете страни до хрупкавост (леко златисто). Изваждат се върху хартия. Посоляват се.
Сьомга с лешниково олио
Сьомга
Морска сол
Микс от пипер: черен, червен, зелен, бял
лешниково олио
Приготвяне:
Парчетата риба се поливат с лешниковото олио и се поръсват с пипера. Пекат се в предварително загрят незалепващ тиган, от двете страни. Изваждат се и се посоляват.
Сьомгата се поднася с резен лайм, сос Тартар и чипс от патладжани.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кате, дори само името си е гурме:) Изглежда супер, представям си колко е вкусно. Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, прекрасно предложение!
ОтговорИзтриванеЗалепнах за монитора направо.
Кате,
ОтговорИзтриванечудесно презентилано гурме ястие.Много интересно с чипса от патладжани.
Поздрави !
Мале, останах без думи. Зашеметяващо.
ОтговорИзтриванеКЛАСА!!!
ОтговорИзтриванеМного ми хареса чипса...тук не съм виждала подобни патладжани обаче. Наистина гурме изглежда!
ОтговорИзтриване