![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjht_JWrouuF8lLrLqmeurnaJrQ4G-gA88vqf6XSLyK-dGiJszMoCYU9RntxymkdCe-17sfw3cpo5oeNnA_XHfjriu1FwdOp4Cs6Ha5Cb66VzLV3Sph498AfV8mg4NBGFthTY-x78iqaBj8/s640/IMG_5810%D0%B0+(1).jpg)
за рибата:
Рибите се почистват, измиват и подсушават. Обтриват се със сол и зехтин и се подреждат в тава, една до друга. Пекат се на 180 градуса до готовност.
за картофите:
3-4 картофа
4-5 с.л. зехтин за постен вариант или 2 с.л. олио+ 2 с.л. краве масло
4-5 с.л. зехтин за постен вариант или 2 с.л. олио+ 2 с.л. краве масло
черен пипер
сол
2-3 скилидки чесън
пресен копър
Приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги и ги нарежете на едро, посолете ги и ги поръсете с черен пипер. Загрейте в тиган зехтин (краве масло + олио) и добавете картофите със скилидките чесън. Разбърквайте ги, за да се запекат от всички страни. Извадете ги от тигана и ги поръсете със ситно нарязан копър. Може да добавите и сушени мариновани домати.
Сварете картофите, обелете ги и ги нарежете на едро, посолете ги и ги поръсете с черен пипер. Загрейте в тиган зехтин (краве масло + олио) и добавете картофите със скилидките чесън. Разбърквайте ги, за да се запекат от всички страни. Извадете ги от тигана и ги поръсете със ситно нарязан копър. Може да добавите и сушени мариновани домати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар