![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIMZN8FeaFTNHb7fxaj4Dt_pBC4Yoply0eXFY9dWL_UeKM1yD-tQ8SG46vDQQISLrmNG73T2mMqLAJGsr2pc03A_R9xk8NLJ8phxqxeBk2S0zDL0aL64uUh0P0eLjfZwbeqSoI4NoPWwx2/s640/IMG_5815%D0%B0+(1).jpg)
100 гр бисквити / използвам Роден край какао
40-50 гр краве масло, меко
1 ч.ч. пюре от тиква
1 к.ч. кокосово мляко
пудра захар
1 1/2 ч.л. желатин + 2 с.л. вода
Сгущьонка
50 гр натурален шоколад
30 мл течна сметана
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgq7gWaH_dZrMRPRxQCpe2WLHVMLvlobbL4vxkaQq-6AnPEr_FFWIUlrzFvD2rPOkE-tsZGYa5MwlNihZCR8_vHbwPwAwm4YO-AmgT29wTlvPNNjh6biNCJMwdA-hMOJJJdyahGlZkM3nJe/s640/IMG_5817%D0%B0+(1).jpg)
Приготвяне:
Поставете нарязаното на парченца масло и натрошените бисквити в блендер. Смелете ги да се получат маслени трохи. Разпределете сместа в бурканчетата, заравнете повърхността и притиснете към дъното.
Приберете ги в хладилник, докато приготвите плънката.
Разбъркайте добре консервата с кокосовото мляко.
Пасирайте до гладкост в купа пюрето от тиква, пудрата захар и кокосовото мляко.
Разтворете желатина във водата и го оставете да набъбне. След като сместа набъбне я сложете на водна баня да се втечни. Може и в микровълновата, съвсем за кратко, сместа не трябва да завира!
Изсипете желатина в тиквената смес и отново пасирайте за кратко, колкото сместа да поеме равномерно желатина.
Изсипете плънката в бурканчетата, върху бисквитеният блат и приберете в хладилник докато се желира.
Изсипете отгоре Сгущьонка, заравнете и приберете в хладилник.
Загрейте сметаната в касерола на котлон, до кипване. Отстранете от котлона, добавете шоколада, натрошен на парчета и разбъркайте до хомогенност. Оставете сместа да се охлади и полейте равномерно сладкишите с глазурата. Приберете в хладилник да стегнат за няколко часа.
* Ако искате десертите да са постни, то може да пропуснете Сгущьонката, вместо краве масло може да използвате маргарин и не желирайте сместа или използвайте веган желиращ компонент, а течната сметана да се замени растителна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар