Страници

Печени пълнени дюли с орехи, локум и сушени плодове



Дюлите носят аромата на есента - сладост, топлина и уют.  Плодовете се берат, когато започнат да променят цвета си от зелен на жълт, за да могат да издържат по- дълго време. Така, колкото повече престояват, стават по-меки и вкусни. Съхраняват се с мъха по тях.





Днешният десерт са вкусни сочни и ароматни печени дюли с масло, локум, орехи, сушени плодове и захар. 
Рецепта може да се приложи на ябълки.
Плодовете се измиват. Отстранява се мъхът по тях. Горната част се отрязва и семенниците се издълбават. Вътрешността се намазва леко с масло. В отвора се сипва захар или мед. Добавят се едро нарязани орехови ядки, сушени плодове и парченца локум.
Поставят се в тавичка за печене, може да се застели с готварска хартия.
Пекат се във фурна, предварително загрята на 200 градуса, за около 20 минути или до готовност.





Няма коментари:

Публикуване на коментар