Дюлите носят аромата на есента - сладост, топлина и уют. Плодовете се берат, когато започнат да променят цвета си от зелен на жълт, за да могат да издържат по- дълго време. Така, колкото повече престояват, стават по-меки и вкусни. Съхраняват се с мъха по тях.
Днешният десерт са вкусни сочни и ароматни печени дюли с масло, локум, орехи, сушени плодове и захар.
Рецепта може да се приложи на ябълки.
Плодовете се измиват. Отстранява се мъхът по тях. Горната част се отрязва и семенниците се издълбават. Вътрешността се намазва леко с масло. В отвора се сипва захар или мед. Добавят се едро нарязани орехови ядки, сушени плодове и парченца локум.
Поставят се в тавичка за печене, може да се застели с готварска хартия.
Пекат се във фурна, предварително загрята на 200 градуса, за около 20 минути или до готовност.
Рецепта може да се приложи на ябълки.
Плодовете се измиват. Отстранява се мъхът по тях. Горната част се отрязва и семенниците се издълбават. Вътрешността се намазва леко с масло. В отвора се сипва захар или мед. Добавят се едро нарязани орехови ядки, сушени плодове и парченца локум.
Поставят се в тавичка за печене, може да се застели с готварска хартия.
Пекат се във фурна, предварително загрята на 200 градуса, за около 20 минути или до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар