Дата на обновяване: 26.12.2024 г.
1 ч.ч. зехтин
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 ч.л. мед1 глава лук
1 с.л. ябълков оцет
Приготвяне:
В малък съд на котлон се загрява зехтина, добавят се целите скилидки чесън и лука разрязан на две части. Котлона се изключва и се добавя меда. Разбърква се добре, добавя се оцета, разбърква се и се отстранява от котлона.
Плешката се измива, подсушава, поръсва се със сол и черен пипер и се натрива добре.
Поставя се в намазан със зехтин глинен гювеч или друг съд и се залива с лучено-чесновия зехтин, отстрани се поставят лука и чесъна.
Съдът се затваря с капак или покрива много добре с алуминиево фолио и се поставя да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 2-3 часа. По време на печенето се полива 1-2 пъти с отделения сос. Преди готовност, капака или фолиото се отстраняват и месото и се запича до приятна златиста коричка.
В малък съд на котлон се загрява зехтина, добавят се целите скилидки чесън и лука разрязан на две части. Котлона се изключва и се добавя меда. Разбърква се добре, добавя се оцета, разбърква се и се отстранява от котлона.
Плешката се измива, подсушава, поръсва се със сол и черен пипер и се натрива добре.
Поставя се в намазан със зехтин глинен гювеч или друг съд и се залива с лучено-чесновия зехтин, отстрани се поставят лука и чесъна.
Съдът се затваря с капак или покрива много добре с алуминиево фолио и се поставя да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 2-3 часа. По време на печенето се полива 1-2 пъти с отделения сос. Преди готовност, капака или фолиото се отстраняват и месото и се запича до приятна златиста коричка.
Tiene que estar delicioso, qué aspecto mas rico. Tienes un blog estupendo Un saludo, Clara
ОтговорИзтриване