Няколко царевици с кочан се натрошават, разрязват на две три части, поставят в тенджера и се покриват напълно с вода.
Добавят се:
Добавят се:
1/2 чаена лъжичка сол, 1-2 супени лъжици захар и достатъчно прясно мляко, за да се получи мътна вода. Може да се добавя толкова мляко, колкото желаете. По желание царевиците се затискат с огнеупорна чиния, за да не изплуват над течността.
Царевиците се сваряват на ниска до умерена температура, като се наблюдава да не кипи, заради съдържанието на мляко.
Времето за варене варира в зависимост от размера и вида на царевицата, но варира между 40-60 мин.
След като се сварят, се изцеждат, натриват се с масло масло и се поръсват със сол и черен пипер.
Може да се нанижат на дървени шишчета.
Царевиците се сваряват на ниска до умерена температура, като се наблюдава да не кипи, заради съдържанието на мляко.
Времето за варене варира в зависимост от размера и вида на царевицата, но варира между 40-60 мин.
След като се сварят, се изцеждат, натриват се с масло масло и се поръсват със сол и черен пипер.
Може да се нанижат на дървени шишчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар