Страници

Паниран сом с бадеми на фурна


Рецептата е от Иван Звездев:
Сомът се почиства и нарязва на котлети. Посолява се и се подправя с черен пипер.
Всеки котлет се потапя последователно в:
I панировка от :
6 с.л. кисело мляко, 1 белтък, 1 с.л. горчица
II панировка:
2 ч.ч. галета, 2 с.л. едро смлени бадеми( да има частици), 5 стръка копър нарязан на ситно( аз слагам по-малко), 1 с.л. риган, сол и черен пипер.

Подреждат се върху намаслена решетка от фурната, но може да се подредят и върху хартия за печене и се поставят в загрята на 200 градуса фурна. Отдолу във фурната се поставя  тавичка с вода. Пекат се около 20 -30 мин. Като се обръщат само веднъж. .

Няма коментари:

Публикуване на коментар