продукти:
едри скариди
за марината:
3-4 скилидки чесън
1 / 4 ч.ч. доматен сос, кетчуп
1 / 3 ч.ч. зехтин, олио
2 с. л. оцет, лимонов сок
1 с.л. сух босилек
щипка сол и червен пипер
Начин на приготвяне:
Скаридите се измиват, но се пекат с обвивката. Разбъркайте в купа продуктите за маринатата.
Добавете скаридите и ги разбъркайте . Завийте с фолио и ги оставате в хладилник за половин час, като може да ги разбъркате веднъж .
Загрейте скарата. Нанижете скаридите върху шишчетата. Намажете скарата с мазнина, да не залепват скаридите. Сложете шишчетата да се пекат на предварително загрята скара, по няколко минути от всяка страна или до готовност.
Кенди,
ОтговорИзтриванепоокапах се, докато гледам тези вкуснотии :)
Да си призная честно не обичам шаран, но всичко останало е чудесно!!!!!!
Поздрави и хубава седмица!