Интересна идея за разнообразяване на Кренвиршките с бутер тесто. Приготвям ги периодично през зимният сезон. Срещат се още като: Колбаси с бутер тесто или "копчета"(в руски сайтове). Първоначално ги приготвях само с кренвирш, но ми бяха някак сухи, затова започнах да добавям и кетчуп, с който ми харесват повече.
Продукти:
бутер тесто
2 кренвирша
жълтък за намазване
семена за поръска
Тестото се разстила.
Нарязва се на правоъгълници, достатъчни, за да обвият кренвирша. Намазват се с кетчуп.
На всяка лента от тесто се поставя кренвирш и се завива на руло.
Нарязва се на кръгчета. Намазват се с жълтък от външната страна и се овалват във семенца за питки.
Подреждат се върху хартия за печене и се пекат в загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар