Почистете рибата и я разрежете на две по дължина. Отстранете костта. Нарежете я на парчета.
Панирайте я като я потопите в брашно - след това в разбито яйце - и накрая в галета.
Изпържете от двете страни в горещо олио. Извадете върху кухненска хартия да се отцеди.
За соса:
Сложете в съд на котлон 2 с.л. краве масло и като се разтопи добавете 1 с. л. брашно. Бъркайте 1-2 минути. Налейте бавно 2 ч.ч. вода като непрекъснато разбърквате.
Добавете сол, черен пипер и 1ч.ч. смлени орехи и оставете на нормален котлон да се сгъсти. Разбърквайте от време на време.
Сервирайте като в чиния изсипете сос и отгоре поставете филета хек. Поръсете с нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар