неделя, 22 ноември 2015 г.

Агнешки ребърца с вино и кумкуати


Тази рецепта е един микс между няколко рецепти в блога( Ребърца с лук и Ребърца с портокали) И този път се получиха много вкусно, използвам агнешки, но може да се заменят и със свински, а кумкуатите може да замените с портокали:).




Продукти:
700 гр агнешки ребърца
сол
черен пипер
2 с.л. краве масло
5-6 бр кумкуати
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
2 с.л. мед
1 с.л. светъл оцет Балсамико
100 мл червено вино Мерло Домeйн Менада



Приготвяне:
Ребърцата се нарязват на порции. Поръсват се със сол и черен пипер. В тиган се загрява кравето масло и ребърцата се „запечатват“(запържват) добре от всички страни.
Лукът се нарязва на полумесеци, кумкуатите на половинки, скилидките чесън на едро и всичките тези продукти се добавят към ребърцата. Ястието се готви, докато лука започне да омеква и да се оцветява леко в златисто.
В тигана се добавят меда и оцета, разбърква се, готвят се за 2-3 минути и се налива виното. След като виното кипне ястието се прехвърля в тава, покрива се с алуминиево фолио и се пече във фурна на 190-200 градуса за около 1 час. В края на печенето фолиото се отстранява и ребърцата се запичат.








6 коментара:

  1. Разкошни ребърца, присядам до теб на земята! Слънчев и усмихнат ден, Кате!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина са разкошни! Да ви е сладко, Кате! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Леле, каква красота, Кате! Грабвам цялата чиния! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Не съм полудяла оптимистка,но все пак да попитам за останало поне едно кокалче..........
    Велико!

    ОтговорИзтриване
  5. Катенце, честит имен ден! Желая ти здраве, обич и безкрайно щастие! :) Весел празник!

    ОтговорИзтриване
  6. Бих опитала, интересно предложение!

    ОтговорИзтриване