Тази рецепта е един микс между няколко рецепти в блога( Ребърца с лук и Ребърца с портокали) И този път се получиха много вкусно, използвам агнешки, но може да се заменят и със свински, а кумкуатите може да замените с портокали:).
Продукти:
700 гр агнешки ребърца
сол
черен пипер
2 с.л. краве масло
5-6 бр кумкуати
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
2 с.л. мед
1 с.л. светъл оцет Балсамико
100 мл червено вино Мерло
Приготвяне:
Ребърцата се нарязват на порции. Поръсват се със сол и черен пипер. В тиган се загрява кравето масло и ребърцата се „запечатват“(запържват) добре от всички страни.
Лукът се нарязва на полумесеци, кумкуатите на половинки, скилидките чесън на едро и всичките тези продукти се добавят към ребърцата. Ястието се готви, докато лука започне да омеква и да се оцветява леко в златисто.
В тигана се добавят меда и оцета, разбърква се, готвят се за 2-3 минути и се налива виното. След като виното кипне ястието се прехвърля в тава, покрива се с алуминиево фолио и се пече във фурна на 190-200 градуса за около 1 час. В края на печенето фолиото се отстранява и ребърцата се запичат.
Разкошни ребърца, присядам до теб на земята! Слънчев и усмихнат ден, Кате!
ОтговорИзтриванеНаистина са разкошни! Да ви е сладко, Кате! :)
ОтговорИзтриванеЛеле, каква красота, Кате! Грабвам цялата чиния! Поздрави!
ОтговорИзтриванеНе съм полудяла оптимистка,но все пак да попитам за останало поне едно кокалче..........
ОтговорИзтриванеВелико!
Катенце, честит имен ден! Желая ти здраве, обич и безкрайно щастие! :) Весел празник!
ОтговорИзтриванеБих опитала, интересно предложение!
ОтговорИзтриване