Страници
Сладкиш с кестени и вино
Тестото е по тази рецепта: Кейк с круши, като айрана е заменен с вино.
Продукти:
125 гр. краве масло
1 ч.ч. кафява захар / може и бяла/
2 яйца
50 гр. черен шоколад
1 шушулка ванилия
1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. натурално какао
1 ч.л. Бакпулвер
около 5 с.л. червено вино Мерло
няколко сварени ядливи! кестени
Приготвяне:
Маслото се разбива със захарта. Добавят се яйцата едно по едно, като всяко следващо се добавя, след като предишното се е усвоило добре.
Шоколада се разтопява в микровълнова за общо 90 сек. на макс, като се отваря на всеки 30 сек. и се разбърква.
Изчаква се за 1 минута да се охлади малко и се добавя към яйчната смес. Разбърква се добре, добавя се ванилията.
Пресятото с бакпулвер и какао брашно се добавя на етапи, като се разбива непрекъснато с тел или миксер. Може да се редуват вино и брашно. След като се добавят всичкото вино и брашно, се добавят и нарязаните на дребно сварени кестени. Разбърква се внимателно.
Кръгла тава с диаметър около 25 см се намаслява и набрашнява. Може да се използва и по-малка форма - сладкиша ще стане по-висок:).
Сместа се изсипва в нея.
Кейка се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути. Аз пека на долна скара, за да не изгори. Изважда се и се оставя да се охлади в тавата.
Поръсва се с пудра захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кате,
ОтговорИзтриванечудесен е станал сладкиша.Прекрасно предложение за предстоящите празници.
Поздрави !
Може ли едно парче, че да се подсладя, след горчивината на чая :)
ОтговорИзтриванеМного вкусен изглежда, Кате!
Поздрави и усмивки ти пращам!
Кате, чудесен сладкиш! Много вкус и уют има в снимките! Поздрави от сърце!
ОтговорИзтриванеРазкошен сладкиш,Кате,
ОтговорИзтриванес прекрасни снимки и композиции..
Поздрави за теб, топли и уютни зимни дни!
Кате, чудесен сладкиш! Ако един ден се науча да сваря кестени и да ги извадя цели, с удоволствие ще опитам. :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеСтрахотно предложение! Усеща се много уют и топлина от снимките! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!