петък, 1 юли 2016 г.

Пълнени тиквички с пиле, зеленчуци и сирена


Сезонно, лятно и вкусно и поредната рецепта от сериала с тиквички;).
Други идеи с тиквички има тук.



Продукти:
4 бр. тиквички патисони и "бомбички" ( или 2 бр. тиквички)
1 бр. пилешко филе тип "Пеперуда"
1 средна глава лук
1 скилидка чесън
1 червена чушка
6-7 средни гъби печурки
4-5 сушени мариновани домати
2-3 с.л. нарязан пармезан
около 100 гр сирене Бри ( моцарела или кашкавал)
зехтин
черен пипер
2 стръка прясна мащерка
1 с.л. доматена паста(пюре)
кубче пилешки бульон на Маги


Приготвяне:
Тиквичките се измиват. Отрязват се капачета и вътрешността се издълбава с лъжица. Ако се използват продълговати тиквички се нарязват на няколко части и се издълбават, като се оставя дъно. Може и по дължина да се разрежат и да се напълнят като лодки.
Филето се нарязва на малки кубчета.
Лукът, чесънът и чушката на ситно.
Печурките на филийки.
Вътрешността на тиквичките на дребно.

В тиган се загрява зехтин и се добавя месото, готви се около 2-3 минути, колкото да се запечата от всички страни.
Добавят се всички зеленчуци и се разбъркват. Готвят се за около 20 минути на средна степен на котлона.
Добавят се подправките, доматената паста, бульона, нарязаните на дребно сушени домати и нарязаните сирена.
Всичко се разбърква добре и с тази смес се пълнят тиквичките.
Подреждат се в тава, със зехтин. Ако има останала смес се изсипва в тавата или пък с нея се пълнят други зеленчуци(лук,домат и т.н.). в тавата се налива около 150 мл вода и ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, изважда се и се поставят капачетата на тиквичките, след което се връща във фурната за още десетина минути или до готовност.



2 коментара:

  1. Como siempre una gran receta hermoso color de los calabacines se ven riquísimos,abrazos

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    скоро и аз правих пълнени патисони.Много воднисти са тези тиквички.Може би по твоята рецепта ще са по - вкусни.Малко по - сладки са от обикновените тиквички, но явно е необходимо по - добро овкусяване.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване