Страници
Свински черен дроб на скара
Рецептите, по които най-често приготвяме свинският черен дроб са тази, на скара, по селски и рецептата за крехък пържен дроб.
Продукти:
Свински черен дроб
глава лук
пресен магданоз
черен пипер
сол
олио
Дробът се нарязва на филийки, около 2 см. Поръсва се с черен пипер и се намазва с олио.
Пече се на загрята скара от двете страни, като се обръща няколко пъти. Не трябва да се препича, защото ще стане сух. Може да се провери с нож като се разреже някое парче, в центъра трябва да е леко алангле.
След като се отстранят от скарата парчетата дроб се поставят в алуминиево фолио и върху тях се посипва нарязан на ситно лук и пресен магданоз, посоляват се и се поръсват отново с черен пипер. Завиват се с алуминиевото фолио и се оставят да престоят за десетина минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Кате,
ОтговорИзтриванене съм правила дроб на скара.Но наистина е интересно предложение.Баща ми много обича дроб и трябва точно тази рецепта да използвам.
Поздрави !