Дата на обновяване: 05.07.2019 г.
Р |
ецептата е от българската кухня. Малко трудно е да се посочат количества на продуктите, защото няма значение всъщност дали пропорциите ще са точни. Всичко е въпрос на вкус и желано количество. Така, че показвам само продукти, по-скоро това е начина на приготвяне на това вкусно българско ястие.
Шкембе с език, гъби и кашкавал в масло
Продукти:
телешко шкембе
свински език
гъби печурки
кашкавал
краве масло
сол
черен пипер
червен пипер
чесън
*по желание морков и пресен лук
Начин на приготвяне на Шкембе с език, гъби, кашкавал и масло:
Езикът и шкембето се измиват. Поставят се в тенджера и се налива вода. Когато заври водата се излива, продуктите се измиват и се налива чиста вода. Варят се до готовност. (Езикът може да се извади преди шкмебето)
Свареният език се бели и нарязва на филийки, а шкембето на малки парчета.
В тиган се загрява масло с олио и се добавят нарязаните гъби и чесън, запичат се до готовност. Добавят се нарязаните език и шкембе, овкусяват се със сол и черен пипер и ястието се изсипва в саханче(гювече или тиганче) поръсват се настърган кашкавал и червен пипер. Отгоре се поставят няколко малки парчета с масло.
По желание може да се добавят и нарязани моркови и пресен лук. Ястието се запича в предварително загрята на 190 градуса фурна.
еххаа Кате, все любими продукти! Шкембе с кашкавал съм правила, но виж, език не съм слагала. Ще поправя тази несправедливост, при таз игледка която ни предлагаш - кой да устои :)
ОтговорИзтриванеОх, окапах се, Кате! Много вкусно си наготвила! :))
ОтговорИзтриванеТова си е направо деликатес! Изглежда разкошно :)
ОтговорИзтриванеСамо за мене е това, брей!
ОтговорИзтриванеВчера попаднах на тази рецепта, и веднага я направих. Стана страхотна вкусотия. Благодаря.
ОтговорИзтриванеЗдравейте и благодаря за коментара! Радвам се, че съм била полезна! И аз скоро правих отново рецептата, зимна класика е:). Поздрави!
Изтриване