Страници

Шкембе с език, гъби и кашкавал в масло

Дата на публикуване: 04.07.2016 г.
Дата на обновяване: 05.07.2019 г.


Р
ецептата е от българската кухня.  Малко трудно е да се посочат количества на продуктите, защото няма значение всъщност дали пропорциите ще са точни. Всичко е въпрос на вкус и желано количество. Така, че показвам само продукти, по-скоро това е начина на приготвяне на това вкусно българско ястие.


Шкембе с език, гъби и кашкавал в масло


Продукти:
телешко шкембе
свински език
гъби печурки
кашкавал
краве масло
сол
черен пипер
червен пипер
чесън

*по желание морков и пресен лук


Начин на приготвяне на Шкембе с език, гъби, кашкавал и масло:

Езикът и шкембето се измиват. Поставят се в тенджера и се налива вода. Когато заври водата се излива, продуктите се измиват и се налива чиста вода. Варят се до готовност. (Езикът може да се извади преди шкмебето)
Свареният език се бели и нарязва на филийки, а шкембето на малки парчета.

В тиган се загрява масло с олио и се добавят нарязаните гъби и чесън, запичат се до готовност. Добавят се нарязаните език и шкембе, овкусяват се със сол и черен пипер и ястието се изсипва в саханче(гювече или тиганче) поръсват се настърган кашкавал и червен пипер. Отгоре се поставят няколко малки парчета с масло.
По желание може да се добавят и нарязани моркови и пресен лук. Ястието се запича в предварително загрята на 190 градуса фурна.


6 коментара:

  1. еххаа Кате, все любими продукти! Шкембе с кашкавал съм правила, но виж, език не съм слагала. Ще поправя тази несправедливост, при таз игледка която ни предлагаш - кой да устои :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, окапах се, Кате! Много вкусно си наготвила! :))

    ОтговорИзтриване
  3. Това си е направо деликатес! Изглежда разкошно :)

    ОтговорИзтриване
  4. Само за мене е това, брей!

    ОтговорИзтриване
  5. Вчера попаднах на тази рецепта, и веднага я направих. Стана страхотна вкусотия. Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте и благодаря за коментара! Радвам се, че съм била полезна! И аз скоро правих отново рецептата, зимна класика е:). Поздрави!

      Изтриване