Страници

"LA VERANDA" - Несебър


Решила съм да обърна повече внимание на този раздел в блога, защото все по-рядко ми се случва да попадна на добро място за хранене. Все нещо ще куца - дали обстановка, дали кухня, дали обслужване.
Няма да пълня блога си с неприятните за моят вкус места, напротив, ще говоря само за добрите. Не ми е в стила да мрънкам, а също така добре разбирам, че може и инцидентно да е била ситуацията, така че анти реклами няма да правя:).

Но пък за тази вкусните места, които ме карат да се връщам отново и отново, ще споделям с удоволствие.
"La Veranda" в Несебър е едно от тях!
Доста заведения обиколихме в Несебър и категорично мога да заявя, че това е моят фаворит. Освен вкусната храна и любезното отношение, бонус е и гледката към старият Несебър и морето.
Благодарим на персонала - в частност на Теодор:), на готвача, на собственикът/собствениците?/, на всички, които с отношението си, стила си и идеите са направили това място толкова уютно!Удоволствие бе да закусваме и вечеряме във вашето заведение, желаем ви успешен сезон и продължавайте все така!

Ще акцентирам поотделно върху ястията и за да не се повтарям при всяко от тях, отбелязвам още в началото че всичко беше много вкусно, за някои поръчвахме и допълнителни порции:), въпреки невъзможността ни да поемем повече количество храна:))):

Домашна закуска:


Закуска


Английска закускаЛазаня Болонезе


Гръцка салатаКалмари по гръцки:Пици Прошуто и Четири сирена


Таратор:Зеленчуков сач


4 коментара:

 1. Изглежда страхотно, Кате!

  ОтговорИзтриване
 2. И аз приветствам хубавото винаги да се покаже и похвали!
  Чудесни ястия и местенце, Кате! :)

  ОтговорИзтриване
 3. Благодаря, че сподели Кате! В Несебър местата за похапване на вкусна храна наистина са малко. Последните 3 години ходим там за по няколко дни и не съм останала особено очарована от заведения и ресторанти.
  Усмихната сряда!

  ОтговорИзтриване
 4. Кате,
  това,че в някои заведения не всичко е на ниво не бива да те учудва.Аз също имах заведение, исках да ползвам една лампа, която видях в заведеие в Турция.Тя подгрява храната за продажба като едновременно убива бактериите.От ХЕИ не ми разрешиха.У нас не било прието ползване на такива лампи.Същото се отнася и за менюто - каквото каже и разреши ХЕИ това трябва да готвиш.Право на избор нямаш.
  Затова малкият и среден бизнес трудно пробива, остават само големи вериги магазини и заведения.Обаче за жалост и там храната е пълна с консерванти.Страда този, който консумира, а не този, който продава.
  Хубаво е,че си решила да покажеш хубавите местенца за някакъв повод - обяд, закуска или вечеря.
  Прекрасно е заведението, но за жалост и там менюто ще е както по други заведения - каквото е разрешило ХЕИ, без кой знае какво право на избор.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване