четвъртък, 13 март 2014 г.

Керамоти


Керамоти е малко на площ, но пък много живописно селище. Накъдето и да погледне човек заобикалящата природа е създала чудеса.
В близост е делтата на р. Места, много исках да я видя, но за съжаление, сезонът просто не позволяваше.
Първата ни спирка в Керамоти беше естествено морският бряг:), но изненадата ми, когато облаците се отместиха беше неописуема. Срещу мен се виждаше Тасос, толкова близо...
Дете пускаше хвърчило с татко си, доколкото знам в понеделника, след Сирни Заговезни това е традиция в Гърция.Прекрасен начин за започване на деня е гръцкото кафе и Фрапе и любимата ми вече Бугаца.


А разходките около пристанището и рибарските лодки е просто задължителна.Къщите и хотелите в Керамоти са ниски, няма високи сгради, има много растения, красива крайбрежна алея.


Изобщо не очаквах, че ще видя залеза, дори нямаше и изгледи дъждът да спре, но ето, че Керамоти ме изненада отново и разкри невероятни картини.


Вечерята, разбира се е абсолютно тематична:)Този гирос беше доста вкусен, та затова и той си намери местенце в тази публикация:).


Някъде около 19 ч. пристигна и последният ферибот, мисля, че през зимният сезон са с различно разписание. И отново ме обзе любопитството къде ли ще ни отведе...Решихме да изчакаме до сутринта, а вечерта отново донесе поредната красива гледка в светлините на Керамоти.Ето го и него, въпреки проливният дъжд, бързаме да се качим, а на къде отплавахме ще ви разкажа в следващата публикация:).
5 коментара:

 1. Много красиво градче и близко до нас-Кърджали. Синът ми и компания ходят вече три години там на почивка и са изключително доволни- невероятен плаж, добро обслужване, хубава храна а и остров Тасос е много близо. Горещо ви го препоръчвам! Цвета

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И на нас ни хареса, Цвете. Кърджали е близко, наистина, страхотно е, че имате възможност по-често да ходите в Гърция. Любима ми е! Прекрасна вечер!

   Изтриване
 2. Красота! Толкова свежест лъха от снимките ти!
  Приятна петъчна вечер, Кате!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Тили! Прекрасна вечер и на теб!

   Изтриване
 3. Ех, ех, ех...! Приказно е, Кате! Умирам си за Гърция!

  ОтговорИзтриване